Les Ferdinand on palannut Queens Park Rangersiin, tällä kertaa johtotehtävissä. 47-vuotias englantilainen on nimetty seuran uudeksi jalkapallon toiminnanjohtajaksi.

Ferdinand aikoo keskittyä seuran jalkapallofilosofioiden kehittämiseen. Viime kaudella Tottenhamissa Tim Sherwoodin apuvalmentajana toiminut entinen Qpr-hyökkääjä on palkattu auttamaan seuran omia kasvatteja nousemaan akatemiasta edustusjoukkueeseen. Ferdinand kommentoi tuntemuksiaan Ärrrien verkkosivuilla.

– On mahtavaa olla taas täällä. Tällä seuralla on erityinen paikka sydämessäni. Kun minulle tarjottiin tätä paikkaa, en epäröinyt hetkeäkään.

– On jo aika, että alamme tuottamaan pelaajia omasta takaa akatemiasta edustusjoukkueeseen. Qpr:llä on ollut perinteenä tehdä sitä, mutta viime vuosia se on karissut pois. Tiedän omistajien haluavan palata tähän, sillä he haluavat seuran kehittyvän.

Ferdinand pelasi vuosien 1987-1995 välisenä aikana 185 ottelua Ärrien paidassa. Näissä otteluissa syntyi 95 maalia.

Toimittajan sana

Qpr on tajunnut vihdoinkin, että pelaajia tarvitaan myös omasta takaa. Viime vuosina seura on ostanut vain ulkomailta ja Englannista parhaat vuotensa nähneitä pelaajia, mikä on näkynyt heikkona joukkuehenkenä ja huonoina tuloksina.

Ferdinand on pitkään pelaajaurallaan Ärriä edustaneena oikea mies tehtävään. Entinen Qpr-kärki voi toimia nuorille sekä esikuvana että motivoijana ja nostaa parhaat kyvyt edustusjoukkueeseen.