Wayne Rooney on myöntänyt hamuavansa Englannin maajoukkueen kaikkien aikojen maalikuninkuutta. 28-vuotias Manchester Unitedin hyökkääjä on tehnyt tähän mennessä 41 maalia 97 pelaamassaan ottelussa. Rooneyn edellä ovat vain Jimmy Greaves (44 maalia) ja Sir Bobby Charlton (49 maalia).

– Maalikuninkuus on mielessä. En kiellä sitä. Greaves on lähellä ja, jos pystyn ohittamaan hänet tällä viikolla, tulevina viikkoina tai kuukausina se olisi hienoa.

– En kuitenkaan mene otteluun ajatellen, että minun täytyy rikkoa Greavesin ennätys, jotta pääsisin lähemmäksi Charltonia. Haluan pelata hyvin joukkueelle. Jos pystyn tekemään maaleja, se on hienoa, mutta tärkeintä meille on pelata hyvin ja voittaa otteluita.

Englanti kohtaa tämän kuun EM-karsintaotteluissaan torstaina kotonaan San Marinon ja kolme päivää myöhemmin vieraissa Viron.

Toimittajan sana

Mikäli Rooney pelaa sekä San Marinoa että Viroa vastaan, on Three Lions -kapteeni lähellä Greavesin ohittamista. Tasoero molempia maita vastaan on niin suuri, että United-hyökkääjä voisi hyvinkin tehdä molemmissa otteluissa vaikkapa kaksi maalia. Vuosia Rooneylla on kuitenkin vielä sen verran jäljellä, että maalikuninkaaksi nousemiseen on kaikki mahdollisuudet.