Arsenalia, Chelseaa ja Tottenhamia Valioliigassa edustanut William Gallas on päättänyt lopettaa pelaajauransa. 37-vuotias ranskalaispuolustaja ilmoitti lopettamisestaan yksivuotisen sopimuksensa Perth Gloryssa päätyttyä.

– Sitä aina sanoo itselleen, että aina voi jatkaa uraansa. Tänä päivänä en kuitenkaan enää pysty siihen, Gallas kommentoi ranskalaisen televisio-ohjelman Sport Confidentielin haastattelussa.

Gallasin ura Englannissa alkoi vuonna 2001, puolustajan siirryttyä Marseillen riveistä Chelseaan. Ranskalainen vietti viisi vuotta Stamford Bridgellä ja voitti kaksi Valioliiga-mestaruutta.

Bluesista Gallas siirtyi paikalliskilpailija Arsenaliin osana Ashley Colen siirtoa toiseen suuntaan. Puolustaja pelasi yli 100 ottelua Tykkimiesten paidassa ilman suurempaa menestystä. Viimeiset kolme vuottaan Valioliigassa Gallas edusti Tottenhamia.

Maajoukkuetasolla Gallas edusti Ranskaa 84 ottelussa. Puolustaja oli joukkueen mukana kahdessa MM-turnauksessa (2006 ja 2010) ja kahdessa EM-turnauksessa (2004 ja 2008).

Toimittajan sana

Gallasin pitkä pelaajaura on tullut nyt sitten tiensä päähän. Parhaimpina vuosinaan Arsenalissa ja Chelseassa ranskalainen oli Valioliigan kovimpia keskuspuolustajia, milloin hänet valittiin myös kahdesti pelaajayhdistyksen valitsemaan vuoden joukkueeseen.

Ikääntymisen myötä Gallas kuitenkin hidastui, ja jäi viimeisellä kaudellaan Spursissa vaihtomiehen rooliin. Ehkä ranskalainen tajusi, että nyt oli aika siirtyä sivuun.

Yhden poikkeuksellisen meriitin Gallas ehti kuitenkin urallaan kerätä itselleen, sillä puolustaja on ainoa pelaaja, joka on edustanut uransa aikana Arsenalia, Chelseaa ja Tottenhamia. Palkintokaapissaan ranskalainen voi ihailla kahta Bluesin paidassa voitettua Valioliiga-mestaruuttaan.