Chelsean eurotaival jatkuu kotiottelulla Mariboria vastaan. Slovenialaisseura on ensimmäistä kertaa mukana Mestarien liigassa. Onko europelien keltanokilla mitään mahdollisuuksia?

Poissaolot

Chelsea

Diego Costa (loukkaantuminen)
Ramires (loukkaantuminen)
John Obi Mikel (loukkaantuminen)
André Schürrle (sairaana)
Didier Drogba (pelituntuman puute)

Maribor

Edelliset ottelut

Chelsea

Crystal Palace-Chelsea 1-2 (Valioliiga)
Chelsea-Arsenal 2-0 (Valioliiga)
Sporting Lissabon-Chelsea 0-1 (Mestarien liiga)

Maribor

Maribor-Celje 1-2 (Slovenian pääsarja)
Gorica-Maribor 1-2 (Slovenian pääsarja)
Maribor-Olympija Ljubjana 3-3 (Slovenian pääsarja)

Edellinen keskinäinen ottelu

Joukkueet eivät ole kohdanneet aiemmin.

Arvio

Chelsean leirissä suurin puheenaihe on ollut viime aikoina Diego Costan loukkaantuminen. Espanjalaishyökkääjä on kärsinyt koko kauden pienistä vaivoista, mutta edellisellä maajoukkuekomennuksella vamma paheni. Costan poissaolo onkin Chelsealle todella kova takaisku, sillä yhdeksän maalia Valioliigassa viimeistellyt espanjalainen on tehnyt lähes puolet Bluesin osumista.

Valioliigassa Chelsea on ollut lyömättömässä iskussa. Blues on voittanut ensimmäisestä kahdeksasta ottelustaan seitsemän ja ainoa pistemenetys tuli Manchester Cityä vastaan. Tappioton joukkue johtaakin sarjaa viiden pisteen erolla Cityyn.

Mestarien liigassa Chelsea jäi avauksessaan Schalken vieraana tasapeliin, mutta voitti toisessa ottelussa Sporting Lissabonin. Tämän illan kotiottelusta joukkueelle kelpaa vain voitto.

Maribor on monelle uusi tuttavuus. 53 vuotta sitten perustettu 12-kertainen Slovenian mestari pelaa Mestarien liigassa ensimmäistä kertaa seuran historiassa. Edellisiltä kierroksilta joukkueella on takana kaksi tasapeliä Schalkea ja Sporting Lissabonia vastaan.

Slovenian pääsarjassa Maribor on kolmantena. Viimeisestä viidestä ottelustaan joukkue on voittanut kaksi.

Mariborin hyökkäyspäässä yksi nimi on ollut ylitse muiden. Luka Zahovic on iskenyt 11 otteluun kahdeksan maalia Zahovicin kärkiparilta Brasilian ja Slovenian kansalaisuuden omaavalta Marcos Tavaresilta ei yksiliötaitoa puutu. Maribor-kippari onkin 124 osumallaan seuran kaikkien aikojen paras maalintekijä.

Jos Mariborin hyökkäyspeli on ollut vahvaa samaa ei voi sanoa puolustuspelistä. Joukkue on päästänyt yhteensä 14 maalia Slovenian pääsarjassa joista seitsemän on syntynyt kotikentällä. Katsoessa edellisten kolmen ottelun tuloksia huomaakin, että Maribor on päästänyt keskimäärin kaksi maalia ottelua kohden.

Chelsea lähtee ilman Costaakin otteluun selkeänä ennakkosuosikkina. Vaikka José Mourinho peluuttaisi kakkosmiehistöä, on materiaali silti monta kertaa laadukkaampaa, mitä Mariborin vastaava. Kaikkia ykkösmiehiään portugalilaisluotsi tuskin peluuttaa, sillä sunnuntaina on edessä tärkeä vierailu Old Traffordille.

Kahdesta edellisestä ottelustaan pisteen napannut Maribor joutuu pakon edestä vetäytymään tänään enemmän puolustuslinjalle, sillä muuten Chelsean hyökkäyspeli tekisi liikaa tuhoa. Toinen asia on kuitenkin se, kestääkö slovenialaisseuran alakerta vieraissa sinisen vyöryn? Vierailijoiden tärkein tehtävä onkin pitää ottelu mahdollisimman pitkään maalittomana. Jos Chelsea saa nopeasti avausmaalin, on Mariborin peli pelattu.

Chelsea voittaa 2-0.