Lauantai käynnistyi jymypaukulla, kun West Ham aiheutti kotikentällään Manchester Citylle tappion. Cityä vähemmän alussa palloa pitänyt Hammers siirtyi hieman yllättäen johtoon vain parinkymmenen minuutin pelin jälkeen. Enner Valencian syöttö löysi maalin edustalta Morgan Amalfitanon, joka sijoitti laukauksensa tyhjään maaliin.

Toisen puoliajan alkupuolella City sai usemman hyvän tilaisuuden tasoitukseen. Lähimmäksi pääsi 65. minuutilla Sergio Agüero, joka laukoi epäonnekseen avopaikasta ylärimaan. Kun Citylle ei maistunut Hammers rankaisi vain kymmenen minuuttia myöhemmin Diafra Sakhon puskettua pelivälineen Joe Hartin taakse. Osuma tarkistettiin maaliviivateknologialla.

Hetkeä myöhemmin City kavensi Hammers-puolustuksen nukahdettua maalinsa jälkeen. David Silva pujotteli West Hamin puolustuslinjan läpi, eikä Ádrianille jäänyt mitään mahdollisuuksia torjua espanjalaisen äkäistä laukausta. Lähemmäksi City ei päässyt, joten West Hamille täydet pisteet lukemin 2-1.

Toimittajan sana

West Hamin voitto Manchester Citystä on kerrassaan ikimuistoinen. Edellinen Hammersin voitto sinipaidoista on niinkin kaukaa kuin viiden vuoden takaa. Tuolloin Hammers nollasi keskitason materiaalin omanneen Cityn Boleyn Groundilla 1-0. Tällä kertaa voitto irtosi huomattavasti kovatasoisemmasta nipusta.

Cityä vaivasi tänään tehottomuus. Joukkueella oli paljon paikkoja, mutta niitä ei onnistuttu käyttämään hyväkseen. West Ham onnistui iskemään pari maalia omista paikoistaan, ja se palkittiin pisteillä. Onnittelut Hammersille kovasta päänahasta.