Sunnuntai käynnistyi lauantain tapaan yllätyksellä, kun Newcastle nappasi kauden avausvoittonsa vieraskentällä. Tottenham kaatui niukasti 1-2-lukemin. Voitto oli samalla Magpiesille ensimmäinen vieraissa seitsemään kuukauteen.

Spurs hallitsi ensimmäistä puoliaikaa ja piti lähes 70-prosenttisesti pallonhallinnan itsellään. Johtoaseman isännät ottivat 18. minuutilla. Ryan Masonin tarkka keskitys löysi oikealta Emmanuel Adebayorin, joka puski pallon Tim Krulin selän taakse.

Toisella puoliajalla esiin astui avan eri Newcastle. Heti tuomarin vihellettyä pilliinsä Jack Colbackin keskitys vapautti Sammy Ameobin läpiajoon. Englantilaislaituri juoksi pikavauhtia Tottenhamin maalia kohti, ja tälläsi pallon verkkoon.

12. minuuttia myöhemmin Magpies siirtyi johtoon Ayoze Pérezin uran ensimmäisellä Valioliiga-maalilla. Tenerifessä viime kaudella 16 maalia takonut espanjalaishyökkääjä puski avausosumansa Rémy Cabellan keskityksestä. Spursin kovasta yrityksestä huolimatta Newcastle piti johtonsa loppuun saakka, joten Magpiesille täysi pistepotti lukemin 1-2.

Toimittajan sana

Mitä Tottenhamille oikein tapahtui tauolla? Ensimmäisen puoliajan joukkue pelasi pirteää hyökkäyspeliä ja loi tilanteita, mutta kaikki kääntyi toisen puoliskon käynnistyttyä päälaelleen.

Esimerkiksi tasoitusmaalissa Sammy Ameobi jätettiin laidalta täysin vartioimatta. Tästä tilanteesta alkoi Magpiesien nousu, mikä palkittiin kauden ensimmäisellä vierasvoitolla. Jos Tottenhamin peli ei ota pian tuulta purjeisiinsa, on edessä väistämättä jyrkkä lasku häntäpäähän.