Mestaruussarjan kierros 14 tarjosi kauden tähän mennessä suurimmat murskajaiset, kun Bournemouth takoi Birminghamin vieraana 0-8-numerot taululle. Cherriesien suurin onnistuja oli hattutempun viimeistellyt Matt Pugh. Kierroksen yllätyksestä vastasi Wigan, joka kellisti vieraskentällä sarjakärki Derbyn.

Birmingham-Bournemouth

St Andrew’silla nähtiin ottelu, jonka Birminghamin kannattajat haluavat unohtaa mahdollisimman nopeasti. Bournemouth saapui ja ryöväsi pisteet Bluesin kotikentältä nöyryyttävin 0-8-lukemin.

Vierailijat saivat salama-alun ottelulle, kun Brett Pittman laukoi joukkueensa jo neljännellä minuutilla johtoon. Neljä minuuttia myöhemmin Birmingham-puolustaja David Edgar sai ulosajon ja isännät joutuivat vajaalle.

35. minuutin kohdalla Callum Wilson lisäsi Bournemouthin johdon kahteen maaliin. Osuma oli Wilsonille kauden yhdeksäs. Viisi minuuttia 0-2-maalista Matt Richie laukoi vielä taukolukemiksi 0-3 vierailijoiden eduksi.

Birmingham sai toisen puoliajan alussa tilaisuuden kavennukseen, mutta Paul Caddis epäonnistui 53. minuutilla rangaistuspotkussaan. Hieman myöhemmin Bournemouth rankaisi kahdesti Pughin viimeistellessä molemmat osumat. 70. minuuttiin mennessä vierailijoiden etumatka oli kasvanut jo viiteen maaliin.

Kahdeksan minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä oli Bournemouthin vuoro saada rangaistuspotku. Eteläafrikkalaiskärki Tokelo Rantie ei erehtynyt, ja eroa tuli maalin verran lisää.

6-0 ei riittänyt vielä Cherriesille. Ensin kaksi minuuttia Rantien osumasta loistopelin pelannut Pugh täydensi iltansa hattutempulla. 86. minuutilla myös Rantie itse onnistui toistamiseen maalinteossa. Loppulukemat siis 0-8 Bournemouthille.

Derby-Wigan

Sarjakärki Derby koki lauantaina kotikentällään yllätystappion Wiganille. Pässit johtivat ottelua ensimmäisen puoliajan jälkeen 1-0 John Eustacen lisäajan osumalla. Hieman aiemmin Latics-puolustaja James Tavernier oli epäonnistunut rangaistuspotkussaan.

Derbyn johto kuivui kasaan 69. minuutilla James McLeanin tasoitettua lukemat 1-1:een. Irlannin maajoukkuepelaaja osui toisen kerran seitsemän minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä, ja ratkaisi Wiganille täydet pisteet lukemin 1-2.

Sarjatilanne

14 kierroksen jälkeen kärjessä on äärimmäisen tasaista. Derby johtaa sarjaa 26 pisteellään Watfordia ja Wolverhamptonia paremman maalieron turvin, Kaksi pistettä kolmikkoa takana ovat Bournemouth ja Middlesbrough. Viimeistä playoff-paikkaa pitää hallussaan Norwich kolme pistettä kärkeä perässä.