Roy Hodgsonia harmittaa Englannin jalkapalloliiton päätös järjestää Wembleyllä Amerikkalaista jalkapalloa. The Three Lions -luotsi syyttää 26. päivä lokakuuta järjestetyn Atlanta Falcons-Detroit Lions NFL-ottelun vahingoittaneen ennen koskematonta kenttää.

Hodgson uskoo kentän menevän sunnuntain jälkeen vielä huonompaan kuntoon, kun Jacksonville Jaguars ja Dallas Cowboys ovat kohdanneet toisensa. Englanti kohtaa ottelua seuraavana lauantaina EM-karsinnoissa Slovenian.

– Olen jalkapallovalmentaja ja puhun englantilaisesta jalkapallosta en amerikkalaisesta. Olen realisti ja tämä ottelu on järjestetty heikkoon aikaan. Kenttä ei ole valitettavasti parhaassa mahdollisessa kunnossa, ja se harmittaa koko joukkuetta, Hodgson kommentoi The Guardianille.

– Englannin toimitusjohtaja Adrian Bevington on vastuussa viemään tämän eteenpäin ja olen varma, että löydämme hyvän ratkaisun. Itse en pysty tekemään asialle mitään, emmekä käytä sitä tekosyynä. Toivottavasti kenttä palaa normaaliin kuntoonsa. Jos niin käy, voimme ehkä tukea paremmin tämän kaltaisia tapahtumia.

Hodgson ei ollut tietoinen, että Wembleyllä järjestetään ensi vuonna lisää NFL-otteluita. Miami Dolphins-New York Jets lokakuun ensimmäisenä päivänä, Jacksonville Jaguars-Buffalo Bills 25. päivä samaa kuuta ja Kansas City Chiefs-Detroit Lions viikkoa myöhemmin. Englanti isännöi Viroa kahdeksan päivää ensimmäisestä NFL-pelistä.

– Minä ja Bevington olemme hyväksyneet nämä kaksi ottelua. Yksi on jo ollut ja nyt on edessä toinen. Wembley on tehnyt sen päätöksen, ja tiedän kentänhoitajien tekevän kovasti töitä, jotta saisimme parhaan mahdollisen kentän. Jos se ei ole parhaalla tasolla, on Adrianin asia tehdä parannuksia.