QPR-hyökkääjä Charlie Austin laittoi pallon kolmesti Manchester Cityn verkkoon viime viikonlopun ottelussa. 25-vuotiaan englantilaishyökkääjän harmiksi näistä hyväksyttiin ainoastaan yksi. Austin oli myös alustamassa QPR:n toista maalia, jonka City-puolustaja Martín Demichelis ohjasi epäonnekseen omaan maaliin. Neljästi kolmessa edellisessä Valioliiga-ottelussa osunut Austin on tällä kertaa viikon pelaajamme.

Ärrien peliesityksissä on näkynyt valonpilkahduksia edellisissä otteluissa, ja Austinin rooli on ollut hyvissä tuloksissa merkittävä. Ärrät on tehnyt kolmessa edellisessä ottelussa viisi maalia, joista Austin on tehnyt neljä.

Austin hakee Ärrien pelitavassa palloa puolesta kentästä ja jatkaa sen normaalisti laidoille. Tämän jälkeen hyökkääjä tekee voimakkaita juoksuja vastustajan puolustuslinjan taakse sekä väleihin. Austin viimeistelee suurimman osan maaleistaan rangaistusalueelta oikealla jalalla, mutta häneltä nähdään toisinaan myös upeita kaukolaukausmaaleja.

Austin on viimeistellyt kaikki kauden kuusi Valioliiga-maaliaan jalalla. 25-vuotias hyökkääjä on myös todella vahva pääpelaaja, ja hän on viimeistellyt urallaan paljon maaleja puskemalla. Hyvä pääpelitaito korostuu myös puolustuspään erikoistilanteissa. Austin on tehnyt urallaan paljon maaleja myös rangaistuspotkuista.

Austin ei ollut nuoruusvuosinaan missään tapauksessa lupaava jalkapalloilija, eikä hänelle kertynyt otteluita juniorimaajoukkueissa. Juniorivuodet päättyivät Readingissa siihen, että Austinin todettiin olevan liian pieni pelaaja (188 cm). Nuorukainen siirtyi paikallisen Kintbury Rangersin riveihin, missä Austin teki maaleja hyvällä tahdilla. Siirtyminen Hungerford Townin riveihin ei lopulta ollut onnistunut ratkaisu, sillä Austin iski 30 ottelussa ainoastaan viisi maalia.

Hungerfordista Austin siirtyi Thatcham Towniin, jossa hyökkäjä ei kuitenkaan pelannut yhtään ottelua. Austin muutti perheensä kanssa Bournemouthiin, jossa hän sai mahdollisuuden näyttää taitojaan puoliammattilaisjoukkue Poole Townissa. Tuolloin 19-vuotias hyökkääjä iski kaikki kilpailut huomioiden 46 maalia yhtä monessa ottelussa.

Austin vietti seuraavan kesän testijaksolla Kakkosliigan Bournemouthissa. Siirto lopulta kariutui, ja Austin jatkoi maalitehtailua Poole Townin riveissä. Austin osui 11 ottelussa 18 kertaa.

Ykkösliigan Swindon Town kiinnostui Austinin palveluksista, ja lähetti pelaajatarkkailijat katsomaan hyökkääjän esityksiä kolmessa ottelussa. Austin vakuutti tarkkailijat ja ansaitsi viikon mittaisen testijakson Swindonissa. Hyökkääjä näki tilaisuutensa tulleen ja teki ensimmäisessä reservijoukkueen ottelussa hattutempun. Austin palkittiin kauden loppuun asti kestävällä sopimuksella.

Austin jatkoi hyvää virettään myös Swindonissa onnistuen 10 kertaa maalinteossa oltuaan 11 ottelussa avauskokoonpanossa. Helmikuussa 2010 Austin saikin kahden ja puolen vuoden jatkosopimuksen.

Austin teki Swindonin riveissä 31 maalia 54 liigaottelussa. Hyökkääjän hyvä maalivire herätti usean Mestaruussarjan seuran kiinnostuksen vuoden 2011 tammikuun siirtoikkunassa, mutta Swindon ei laskenut kultakimpaleestaan irti. Austin jätti Swindonille siirtopyynnön, sillä hän halusi siirtyä pelaamaan korkeammalle sarjatasolle. Hyökkääjä oli siirtymässä jo Ipswich Townin riveihin, mutta hän ei päässyt sopuun sopimuksen henkilökohtaisista ehdoista. Burnley astui mukaan kuvioihin ja Austin teki seuran kanssa kolmen ja puolen vuoden sopimuksen Mestaruussarjan seuran kanssa.

Ensimmäisellä täydellä kaudellaan Austin teki Mestaruussarjassa 16 maalia Burnleylle ja oli joukkueensa paras maalintekijä. Austin ei kuitenkaan tyytynyt tähän, vaan mätti seuraavalla kaudella 20 maalia 17 ensimmäisen ottelun aikana. Hyökkääjä teki Mestaruussarjassa 25 maalia pelaamassaan 37 ottelussa kaudella 2012-13.

Elokuussa 2013 Austin siirtyi nykyisen työnantajansa QPR:n riveihin. Siirtosummaa ei kerrottu julkisuuteen, mutta sen uskottiin olevan noin 5,1 miljoonaa euroa. Austin oli suuressa roolissa QPR:n noustessa Valioliigaan kaudeksi 2014-15. Mestaruussarjan 31 ottelussa hyökkääjä teki 17 maalia.

Alkukausi on osoittanut, että Ärrillä on täysi työ sarjapaikan uusimisessa. Austinin onnistumisilla tulee olemaan valtava merkitys sarjapaikan uusimisessa, kuten viime aikaiset ottelut ovat osoittaneet.