Arsenalin paikka Mestarien liigan pudotuspeleissä sai sinettinsä joukkueen nollattua kotikentällään Borussia Dortmundin. Ilman panosta pelannut saksalaisseura esiintyi haluttomasti ja hävisi lontoolaisten ylivoimaisen esityksen jälkeen lukemin 2-0. Lohkovoittoon Arsenalilla ei ole enää mahdollisuuksia Dortmundin varmistettua sen jo aiemmin.

Arsenal sai kamppailulle parhaan mahdollisen alun siirryttyään johtoon jo toisella peliminuutilla. Santi Cazorla syötti lyhyenä eteensä Yaya Sanogolle, joka sijoitti pallon helposti Roman Weidenfellerin taakse. Dortmund pääsi yrittämään tasoitusta heti seuraavassa hyökkäyksessään, kun Ciro Immobile laukoi rangaistusalueen tuntumasta kohti Damían Martinezin vartioimaa maalia. Italialaisen veto osui hänen epäonnekseen Kevin Grosskreutziin, joka oli tilanteessa paitsiossa.

Ensimmäiset minuutit olivat suurimmilta osin Tykkimiesten hallintaa. Isäntäjoukkue dominoi pallonhallinnassa eikä päästänyt Dortmundia juuri ollenkaan kiinni pelivälineeseen. 14. minuutilla Alexis Sánchez joutui Nemanja Suboticin torppaamaksi ja serbitoppari palkittiin taklauksestaan varoituksella.

Hieman myöhemmin Mikel Arteta taklasi Henrikh Mkhitaryania takaapäin ja myös espanjalaiselle lappua. Dortmundin vaisu peli-ilme jatkui ensimmäisen puoliskon edetessä. Hyvän kuvan tästä antaa se, ettei Martinez joutunut torjumaan 28. minuuttiin mennessä yhtäkään vetoa. Ensimmäisen laukauksen nuori argentiinalaisvahti pysäytti vajaa kymmenen minuuttia myöhemmin venyttyään Mkhitaryanin yrityksen eteen. Tauolle mentiin Arsenalin 1-0-johdossa.

Toisen puoliajan alussa Tykkimiesten johto kasvoi. Sánchezin sijoitus upposi kaukaa rangaistusalueen tuntumasta Dortmundin maalin oikeaan takanurkkaan. Seuraavat minuutit saksalaisvierailijat hakivat tasoitusta hyökkäyspelin epätoivoisuutta kuvasi hyvin toppari Suboticin 72. minuutin kaukolaukausyritys, joka viuhui reilusti yli Arsenalin maalin.

Seitsemän minuuttia myöhemmin Arsenal koki ikävän takaiskun, kun maalintekijä Sanogo joutui jättämään pelin kesken takareisivamman vuoksi. Ranskalaisen korvasi Lukas Podolski. Ilman panosta pelannut Dortmund ei lopultakaan onnistunut edes kavennusosumassa, ja Arsenal nappasi pisteet lukemin 2-0.