Chelsean jatkopaikka Mestarien liigan pudotuspeleissä sai sinettinsä, kun joukkue murjoi Schalken saksalaisseuran kotikentällä. Gelchenkircheniläiset jäivät sinisen jyrän alle suorastaan nöyryyttävin 0-5-lukemin. Samalla varmistui Bluesin lohkovoitto.

Chelsea avasi odotetun vahvasti ja ensimmäinen loistopaikka nähtiin heti ensimmäisestä hyökkäyksestä. Vasemmalta läpileikannut Diego Costa laukoi kohti Schalke-maalia, mutta veto meni Raul Fährmannin torjunnan kautta päätyrajan yli kulmapotkuksi. Hetkeä myöhemmin Cesc Fàbregas tarjoili keskityksen, ja John Terry puski pelivälineen isäntien maalin oikeaan ylänurkkaan.

Ensimmäinen kymmenminuuttinen mentiinkin vahvasti Bluesin hallinnassa eikä Schalke päässyt koskemaan palloon juuri lainkaan. Yksi hyvä tilanne saksalaisseuralle siunaantui 13. minuutilla, mutta Eric Choupo-Motingin laukaus osui isäntien harmiksi ylärimaan.

29. minuutin täytyttyä Chelsean johto kasvoi kahteen maaliin. Willianin laukaus livahti helpohkosti keskeltä Fährmannin selän taakse. Ensimmäisen puoliajan lähennellessä loppuaan Schalken verkoissa soi jälleen. Epäonnen soturi oli saksalaisseuran puolustaja Jan Kirchoff, joka ohjasi pallon päällään suoraan Fàbregasin kulmapotkusta omaan maaliin.

Chelsean vahva meno jatkui toisella puoliajalla. Seuraavan kerran Schalken verkot heiluivat 76. peliminuutilla. Willian tarjoili syötön vastaantulleen Fährmannin ohitse vierelleen Didier Drogballe, jolla oli helppo työ laittaa peliväline tyhjään maaliin. Samalla norsunluurannikkolaisesta ensimmäinen afrikkalaispelaaja, joka onnistui 50 kertaa maalinteossa eurokentillä.

0-4-voitto ei riittänyt vielä Bluesille. Viimeinen niitti syntyi vain kaksi minuuttia Drogban osuman jälkeen. Ramires tähtäsi puskunsa vasempaan nurkkaan ja naulasi loppulukemiksi 0-5 Chelsean eduksi.