Alavireisen syksyn pelannut Liverpool on kovan paikan edessä, kun joukkue matkustaa Bulgariaan Ludogoretsin vieraaksi. Molemmat joukkueet ovat keränneet Mestarien liigan B-lohkossa kolme pistettä. Sekä Ludogorets että Liverpool tarvitsevat ottelusta voiton, joten ottelua voi helposti kuvailla ns. kuuden pisteen otteluksi.

Poissaolot

Ludogorets

Roman Bezjak (loukkaantuminen)
Ivan Čvorović (loukkaantuminen)

Liverpool

Mario Balotelli (loukkaantuminen)
Daniel Sturridge (loukkaantuminen)
Jon Flanagan (loukkaantuminen)
Suso (loukkaantuminen)
José Enrique (loukkaantuminen, mahdollisesti pelikunnossa)
Jordan Henderson (flunssa, mahdollisesti pelikunnossa)
Mamadou Sakho (loukkaantuminen, mahdollisesti pelikunnossa)

Edelliset ottelut

Ludogorets

TsSKA Sofia-Ludogorets 1-1 (Bulgarian pääsarja)
Ludogorets-Lok.Plovdiv 2-0 (Bulgarian pääsarja)
Basel-Ludogorets 4-0 (Mestarien liiga)

Liverpool

Crystal Palace-Liverpool 3-1 (Valioliiga)
Liverpool-Chelsea 1-2 (Valioliiga)
Real Madrid-Liverpool 1-0 (Mestarien liiga)

Edellinen keskinäinen ottelu

Liverpool-Ludogorets 2-1 (16.9.2014, Mestarien liiga)

Arvio

Bulgarian pääsarjassa toisena majaileva Ludogorets on jäänyt odotetusti B-lohkon jumbopaikalle, mutta joukkueella on edelleen mahdollisuus edetä jatkopeleihin. Se vaatisi kilpailun ensikertalaiselta voittoa Liverpoolista sekä venymistä vähintään tasapeliin Real Madridin vieraana. Joukkueen realistisempi tavoite lienee siis lohkon kolmas sija, joka oikeuttaa paikkaan Eurooppa-liigan jatkopeleissä.

Ludogorets on vahva kotijoukkue. Kauden kotisaldo Bulgarian pääsarjassa näyttää kuutta voittoa ja kahta tasapeliä. Bulgarialaisjoukkue on hävinnyt syyskauden aikana kotikentällään ainoastaan Real Madridille. Espanjalaisjätti joutui Ludogoretsia vastaan tiukille pelin päättyessä 1-2-lukemiin.

Suomalaisten harmiksi ottelussa ei nähdä puolustaja Tero Mäntylää. Ludogorets ei nimennyt suomalaispuolustajaa mukaan Mestarien liigan miehistöönsä.

Ludogorets pääsee otteluun lähes parhaalla miehistöllä. Jokaisessa Mestarien liigan ottelussa avauksessa ollut Roman Bezjak on ottelusta sivussa loukkaantumisen vuoksi. Hyökkääjä ei ole vielä onnistunut maalinteossa Mestarien liigassa. Marcelinho ottanee hänen paikkansa piikissä. Yordan Minev on kärsinyt pelikieltonsa ja löytänee paikan avauskokoonpanosta vasempana laitapuolustajana.

Liverpoolin viimeaikainen vire on ollut surkea. Brendan Rodgersin miehistö on hävinnyt neljä edellistä otteluaan. Viimeisin nöyryytys nähtiin sunnuntaina, kun joukkue hävisi heikon esityksen jälkeen Crystal Palacelle 3-1-lukemin.

Liverpoolilla on edelleen täysi mahdollisuus edetä jatkopeleihin Mestarien liigassa, mutta kaikki ei ole enää omissa käsissä. Basel ja Real Madrid kohtaavat toisessa B-lohkon ottelussa, ja Baselin voitto tarkottaisi sitä, että Liverpoolin olisi pakko voittaa illan ottelu Bulgariassa.

Mario Balotelli ja Daniel Sturridge puuttuvat edelleen Liverpoolin hyökkäysosastolta. Rickie Lambert saanee keskiviikkona jälleen mahdollisuutensa näyttää kykyjään. Lambertin ja Liverpoolin maalinteko on ollut tuskaista, sillä neljässä edellisessä ottelussa joukkue on osunut ainoastaan kahdesti. Urakkaa ei helpota ainakaan se, että Ludogorets on pitänyt nollapelin kolmessa edellisessä kotiottelussa.

Lähtökohdat otteluun voisivat olla Liverpoolin kannalta paremmat. Heikko vire yhdistettynä loukkaantumisiin asettaa Liverpoolin vaikeaan tilanteeseen. Ottelu päättyy 1-1-lukemiin.