Arsenal haki Galatasarayn vieraana vakuuttavalla ensimmäisen puoliajan esityksellä 1-4-voiton. Arsenal sijoittui D-lohkossa toiseksi Dortmundin jälkeen. Suomalaiskeskikenttäpelaaja Glen Kamara oli nostettu mukaan Arsenalin miehistöön. Kamara istui koko ottelun vaihtopenkillä.

Arsenal siirtyi ottelussa johtoon jo 3. peliminuutilla. Aaron Ramsey vapautti Lukas Podolskin rangaistusalueen vasemmalta laidalta, ja saksalainen laukoi pallon voimalla maalin etuyläkulmasta sisään. Galatasaray sai heti 7. peliminuutilla hyvän mahdollisuuden tasoitukseen. Hakan Baltan viimeistely-yritykseen jäi kuitenkin parannettavan varaa.

11. peliminuutilla peli oli jo 0-2. Tykkimiehet lähti nopeaan vastahyökkäykseen Alex Oxlade-Chamberlainin johdolla. 21-vuotias keskikenttäpelaaja löysi vasemmalta puolelta Ramseyn, joka sijoitti pallon viileästi oikeaan takanurkkaan.

Podolski pääsi jälleen kokeilemaan 20. peliminuutilla kovaa laukaustaan. Tällä kertaa maalin esti Galatasaray-maalin ylärima. Saksalaishyökkääjä sai 28. peliminuutilla jälleen mahdollisuuden tuplata illan maalisaldonsa, mutta Sinan Bolat oli maalilla valppaana.

Tilanteesta seuranneen kulmapotkun jälkitilanteesta nähtiin todella upea maali. Galatasaray-puolustus siivosi kulmapotkun väljemmille vesille, ja Ramsey päätti yrittää suoraa laukausta lähes 30 metristä. Pallo leijaili upeasti Galatasaray-maalin yläkulmaan.

Arsenalilla oli mahdollisuus siirtyä jo neljän maalin johtoon 41. peliminuutilla. Ramsey pelasi Joel Campbellin nokikkain Bolatin kanssa, mutta turkkilaisvahti otti hyvän torjunnan. Puoliajalle siirryttiin 0-3-lukemissa Arsenalin todella vahvan esityksen jälkeen.

Galatasaray yritti hakea kovasti kavennusmaalia, mutta laukaukset lähtivät kaukaa. Wojciech Szczęsnyllä oli helppo työ torjua turkkilaisseuran maalintekoyritykset. Myös Per Mertesacker ja Mathieu Debuchy olivat estämässä Galatasarayn maalintekoaikeita useampaan otteeseen.

Wesley Sneijder pääsi kokeilemaan vielä ottelun loppuhetkillä vapaapotkusta kuparisen rikkomista, mutta Szczęsny nyrkkeili pallon väljemmille vesille. Hollantilaispelaaja pääsi yrittämään minuuttia myöhemmin vielä paremmasta paikasta, ja tällä kertaa Szczęsny oli maalillaan voimaton.

Toisen puoliajan täysin pimennossa ollut Podolski sai tuplattua maalisaldonsa ottelun viimeisestä tilanteesta. Saksalaishyökkääjä purjehti Galatasaray-puolustuksen läpi ja sijoitti loppulukemat 1-4.