Liverpool tarvitsi eilisestä Mestarien liigan ottelusta Baselia vastaan voiton edetäkseen jatkopeleihin, mutta joukkue hyytyi 1-1-tasapeliin. Basel eteni B-lohkosta jatkopeleihin Real Madridin ohella.

Fabian Frei vei vierailijat johtoon ensimmäisellä puoliajalla. Liverpoolin urakka vaikeutui tunnin kohdalla, kun Lazar Marković ajettiin kentältä suoralla punaisella kortilla. Steven Gerrard herätti vielä Liverpoolin toiveet hienolla vapaapotkumaalilla, mutta enempää maaleja ei nähty. Liverpool-manageri Brendan Rodgersin mukaan joukkue ei pelannut riittävän hyvin päästäkseen mukaan jatkopeleihin.

– Odotusarvona oli, että menemme lohkosta jatkoon. Emme tehneet sitä, koska emme olleet riittävän hyviä lohkovaiheen otteluissa. Saamme oppia tästä, ja meidän pitää olla jatkossa parempia, Rodgers kommentoi ottelun jälkeen.

– Ensimmäisellä puoliajalla pelasimme erittäin huonosti. Toisella puoliajalla pelaajat olivat loistavia, ja antoivat kaikkensa. Olemme pettyneitä, sillä pelaajat osoittivat luonnettaan tullessaan takaisin mukaan otteluun.

Rodgers ei sulattanut Markovićin ulosjoa. Serbialainen huitaisi juostessaan kädellä Behrang Safaria kasvoihin ja sai tilanteesta punaisen kortin.

– Se ei ollut missään nimessä ulosajo. Tuomarin päätös oli ikävä. Kynsi saattoi hipaista pelaajaa nenään, ja hän meni maihin pitelemään kasvojaan, Rodgers tylytti.