Liverpool-manageri Brendan Rodgers pudotti maalivahti Simon Mignolet’n vaihtomaalivahdin rooliin sunnuntain ottelussa Manchester Unitedia vastaan. Torjuntavastuun Unitedia vastaan kantoi Brad Jones.

26-vuotias belgialaisvahti on nauttinut suurta vastuuta saavuttuaan Liverpooliin kaudella 2013-14. Mignolet’n kuluva kausi on sujunut hieman alavireisesti, ja belgialaisvahti on saanut esityksistään kritiikkiä. Rodgersin mukaan Jones on tällä hetkellä ykkösvaihtoehto Liverpoolin tolppien väliin.

– Kerroin Simonille, että kyseessä on määrittelemätön ajanjakso. Joskus maalivahdeille käy niin. Maalivahdin ottaminen pois tulilinjalta antaa aikaa pohtimiseen, Rodgers muotoili.

– Simon otti asian hyvin. Puhuin hänelle ja hän hyväksyi tilanteen.

Lähde: Sky Sports

Toimittajan sana

Mignolet’n penkittäminen on kaksipiippuinen asia. On selvää, että belgialaisvahdin esitykset eivät ole vakuuttaneet syksyllä, mutta mitä penkittäminen aiheuttaa Mignolet’n itseluottamukselle? Toisaalta, vetäytyminen kritiikin keskeltä voi tehdä myös hyvää belgialaisvahdille.

Penkittämisen seuraukset näemme vasta tulevaisuudessa, kun Mignolet palaa tolppien väliin. 32-vuotiaalla Jonesilla on nyt kenties se viimeinen mahdollisuus näyttää olevansa luottamuksen arvoinen torjuja.