Tammikuun siirtoikkuna avautuu heti vuodenvaihteen jälkeen. Ikkuna sulkeutuu helmikuun 2. päivä, joten joukkueilla on hieman yli kuukausi aikaa vahvistaa joukkueitaan.

Neliosaisessa juttusarjassamme käymme läpi joukkueiden tämänhetkistä tarvetta pelaajasiirroille.

Arsenal

Tykkimiehet on kärsinyt jälleen lukuisista loukkaantumisista läpi kauden. Erityisesti puolustuslinjassa Per Mertesacker ja Calum Chambers ovat pelanneet valtavia minuutteja Laurent Koscielnyn loukkaantumisten myötä.

Arsenalilla on laaja materiaali, joten joukkue on kestänyt lukuisat loukkaantumiset melko hyvin. Arsenal-manageri Arsène Wenger on antanut myös rohkeasti peliminuutteja nuorille pelaajille, osittain pakon edessä.

Mikäli Arsenal hakee vahvistuksia tammikuussa, tulisi niiden kohdistua puolustukseen. Nuori Chambers on joutunut pelaamaan aivan liian isoja minuutteja. Mertesacker on pelannut vakuuttavasti valtavista minuuteista huolimatta, mutta joskus myös saksalainen tarvitsee lepoa. Aston Villan Ron Vlaarin sopimus päättyy kesällä, joten hollantilainen voisi olla ostettavissa melko edulliseen hintaan.

Joko Lukas Podolski jättää Arsenalin? Saksalaishyökkääjä on jäänyt tälläkin kaudella hyvin vähälle vastuulle, vaikka on esiintynyt pirteästi mahdollisuuden saadessaan. 29-vuotiaan Podolskin sopimus on voimassa Arsenalin kanssa vielä puolitoista vuotta.

Aston Villa

Aston Villa joutunee keskittymään Fabian Delphin ja Ron Vlaarin kiinnipitämiseen tammikuun ajan. Kaksikko on esiintynyt vakuuttavasti kuluvalla kaudella ja isompien seurojen kiinnostus on herännyt. Molempien sopimus päättyy ensi kesänä. Nyt on aika keskittyä jatkosopimusten vääntämiseen tai luopua herroista, jotta kumpikaan ei lähde kesällä ilmaiseksi.

Villa-manageri Paul Lambert haluaa Manchester Unitedin Tom Cleverleyn pysyvällä siirrolla seuraan. Cleverley siirtyi Villan riveihin koko kauden kestävällä lainasopimuksella ja Unitedin keskikenttäpelaajan sopimus päättyy ensi kesänä. 25-vuotiaalla United-kasvatilla on tammikuusta lähtien mahdollisuus neuvotella myös muiden seurojen kanssa, joten Villa ostanee Cleverleyn, mikäli seurat pääsevät sopuun siirtosummasta.

Aston Villan omistajat ovat valmiita sijoittamaan rahaa tammikuussa hankintoihin. Huhut ovat toistaiseksi kiertäneet Villan, joten mahdollisten hankintojen nimiä ei kannata tässä vaiheessa lähtä arvailemaan.

Burnley

Burnley on pelannut materiaaliinsa nähden kelvollisen syksyn. Joukkue on putoamisuhan alla heikosti sujuneen alkukauden seurauksena. Viimeaikaisten esitysten perusteella joukkueella on silti täydet mahdollisuudet sarjapaikkansa uusimiseen.

Burnley-manageri Sean Dyche on ilmaissut useaan otteeseen haluavansa vahvistuksia tammikuussa. Burnley oli erittäin maltillinen kesän siirtoikkunan aikana, joten tammikuussa pelaajaliikenne seuraan voi olla aktiivista. Dyche on ilmoittanut haluavansa syvyyttä keskikentälle. Chelseasta lainalla oleva Nathaniel Chalobah palannee lontoolaisseuraan sopimuksen päättyessä vuodenvaihteessa. Nuorukainen on pelannut Valioliigassa ainoastaan 69 minuuttia.

Dychen suurin haaste on pitää Danny Ings joukkueessa. Burnleyn parhaan maalintekijän sopimus päättyy kesällä, joten hyökkääjällä on edessään jatkosopimusneuvottelut seuransa kanssa. Dychen mukaan Ingsin pitäminen seurassa ei ole haaste, sillä samaa kysymystä on viljelty jo parin vuoden ajan.

Chelsea

Valioliigaa johtava Chelsea lienee hyvin rauhallinen tammikuun siirtomarkkinoilla. Lontoolaisseuralla on hyvin vahva runko kasassa. Manageri José Mourinho on käyttänyt hyvin vähän rotaatiota kuluvalla kaudella. Chelsealta on käynyt Valioliigassa 21 eri pelaajaa kentällä, mikä on sarjan pienin lukema.

Puolustuksesta John Terry ja Branislav Ivanović ovat pelanneet täydet minuutit jokaisessa Valioliiga-ottelussa. Myös Gary Cahill on pelannut yhtä puoliaikaa lukuun ottamatta täydet minuutit. Mikäli vahvistuksia joukkueeseen tulee, luulisi hankintojen kohdistuvan puolustuspäähän.

Chelsealla on valtava määrä pelaajia lainasopimuksilla eri seuroissa. Jokaisen pelaajan läpikäyminen vaatisi oman artikkelinsa. Mainittakoon Thorgan Hazard, jonka Borussia Mönchengladbach haluaa riveihinsä pysyvällä siirrolla. Eden Hazardin pikkuveljen tilannetta on siis syytä seurata tammikuun aikana.

Crystal Palace

Eagles on hyvin sekavassa tilanteessa. Joukkue on vajonnut putoamisviivan alapuolelle ja omat kannattajatkin kääntyivät manageri Neil Warnockia vastaan. Warnock sai potkut tapaninpäivän jälkeen ja Keith Millen on toistaiseksi joukkueen vastuuvalmentajana.

Warnock ilmaisi joukkueensa tarvitsevan hankintoja tammikuussa taistellaakseen sarjapaikan uusimisen puolesta. Huhuissa on pyörinyt mm. AS Roman Ashley Cole. Ex-Chelsea-puolustajan agentti kerkesi jo tyrmätä siirtymisen Selhurst Parkille. Swansean Bafétimbi Gomis on myös yhdistetty Crystal Palaceen. Warnock antoi ymmärtää, että seura on tehnyt tarjouksia useammasta hyökkääjästä. Yhtään nimeä seura ei ole kuitenkaan paljastanut.

Crystal Palacen tammikuun hankintoja on hyvin vaikea ennakoida joukkueen etsiessä uutta manageria. Mikäli seuraavaa manageria pohditaan, Valioliigassa valmentaneista managereista vapaana olisivat ainakin Martin Jol, Chris Hughton ja Tim Sherwood. Vedonlyöntifirmojen listalla vahvana ehdokkaana on myös Tony Pulis, joka jätti seuran juuri kauden alla.

Yannick Bolasie on esittänyt syyskaudella huikaisevia otteita. On selvää, että moni seura tarkkailee laiturin tilannetta tammikuun aikana. Taiturin sopimus on voimassa kesään 2017 asti.