Tottenhamin Harry Kane esiintyi sensaatiomaisesti Lontoon paikallisottelussa Chelseaa vastaan. 21-vuotias hyökkääjä osui kahdesti, antoi yhden maaliin johtaneen syötön ja kerkesi hankkia vielä rangaistuspotkunkin joukkueelleen. Kanen täydellisyyttä hipova esitys johdatti hänet Viikon pelaajaksi.

Nuoren hyökkääjän kausi on ollut toistaiseksi menestyksekäs. Kane istui alkukaudesta vielä paljon penkillä, mutta on nyt jättänyt Roberto Soldadon ja Emmanuel Adebayorin kaltaiset hyökkääjät istumaan penkille. Englantilaishyökkääjä on iskenyt kuluvalla kaudella jo 15 maalia kaikki kilpailut huomioiden. Maaleista seitsemän on syntynyt Valioliigassa.

Kane on Tottenhamin junioriakatemian kasvatti. Hyökkääjän kyvyt huomattiin jo melko nuorena, sillä Kane on edustanut Englannin nuorisomaajoukkueita alle 17-vuotiaiden joukkueesta lähtien. Alle 21-vuotiaiden maajoukkueessa tahti on ollut hurja, sillä Kane on iskenyt 12 maaottelussa peräti 13 maalia.

Kane on hakenut 18-vuotiaasta lähtien kokemusta aikuisten joukkueista alemmilta sarjatasoilta. Kevätkauden 2011 hän edusti Ykkösliigan Leyton Orientia. Kane sai Leytonissa hyvin vastuuta pelattuaan 18 ottelussa. Maalisarake näytti lopulta viittä osumaa.

Kane pääsi tekemään debyyttinsä Euroopan kentillä kaudella 2011-12. Hyökkääjä sai vastuuta kuudessa Eurooppa-liigan ottelussa ja onnistui kertaalleen maalinteossa. Kane siirtyi kevätkaudeksi Millwallin riveihin yhdessä Ryan Masonin kanssa. Kanen osalta lainasopimus oli menestys, sillä hän nousi Millwall-kannattajien suosikiksi. Kane valittiin Millwallin vuoden nuoreksi pelaajaksi kauden päätteeksi.

Kesällä 2012 Kane matkusti Spursin mukana Amerikan kiertueelle ja pelasikin vakuuttavan pre-seasonin. Nuorella hyökkääjällä oli kuitenkin jälleen edessään lainasiirto, tällä kertaa jo syyskaudella. Kane teki Valioliiga-debyytin Norwichin riveissä elokuussa 2012. Lainapesti lopulta epäonnistui loukkaantumisen myötä. Spurs kutsui Kanen takaisin Norwichista, mutta lähetti hyökkääjän jälleen lainasopimuksella Leicesteriin. Kane jäi Leicesterissä vaihtohyökkääjän rooliin ja osui maalipuiden väliin kahdesti.

Kaudella 2013-14 Spurs päätti antaa Kanelle mahdollisuuden Valioliigassa. Vastuu oli kuitenkin hyvin vähäistä Kanen pelatessa ainoastaan 500 minuuttia Valioliigassa koko kauden aikana. Maalinteossa hän onnistui kolmesti. Kane pääsi ensimmäistä kertaa Valioliigassa Spursin avaukseen vasta viime vuoden huhtikuussa. Tähän peilattuna Kanen jälki on ollut kuluvalla kaudella todella tehokasta.

Kane on monipuolinen hyökkääjä, minkä näkee hyvin artikkelin videoista. Nuorukainen pystyy viimeistelemään molemmilla jaloillaan. Kane on erityisen hyvä viimeistelemään päällään, mikäli hän pääsee tekopaikalle. Hyökkääjä tykkää myös hakea palloa melko alhaalta, ja hänet on nähty pelaavan tällä kaudella myös kymppipaikalla.

Englannin maajoukkueen hyökkääjätilanne on puhuttanut jo vuosien ajan. On liian aikaista sanoa, onko Kanesta Englannin pelastajaksi tulevaisuudessa. Onhan debyyttikin miesten tasolla vielä tekemättä. Kane on kuitenkin osoittanut omaavansa valtavasti potentiaalia. Maajoukkuekutsun pitäisi olla enää ajan kysymys.

Edelliset valintamme Viikon pelaajiksi löydät täältä.