Manchester Cityn keskikenttäpelaaja Frank Lampard on selventänyt sopimustilannettaan. 36-vuotias britti haluaa näin päättää huhut New York Cityn hylkäämisestä.

– Haluan tehdä selväksi tilanteeni, sillä olen saanut lukea viimeisinä päivinä paljon valheita. Jätettyäni Chelsean viime kesänä sitouduin pelaamaan kahden vuoden ajan New York Cityssä alkaen tammikuun ensimmäisestä päivästä. Minulle tarjottiin sen jälkeen mahdollisuutta harjoitella Manchester Cityn kanssa pitääkseni itseni kunnossa.

– City on sen jälkeen pidentänyt laina-aikaa ja aloitan pelit New Yorkissa Valioliiga-kauden päätyttyä. Olen innoissani sinne saapumisesta ja aion antaa kaikkeni, jotta menestyisimme mahdollisimman pian MLS:ssä.

Valioliiga vahvisti torstai-iltana, että Lampardilla on sopimus vain manchesterilaisten kanssa. Liigan antaman tiedotteen mukaan englantilaisella ei ole tehtynä muodollista sopimusta tuoreen MLS-seuran kanssa. Tiedote tuli vastauksena epäluuloon Lampardin tilanteesta molempien seurojen pysyttyä vaitonaisena asiasta.

New York City julkisti heinäkuussa tehneensä kaksivuotisen sopimuksen Lampardin kanssa. Seura myös käytti Chelsea-ikonin nimeä paitamyyntien ja kausikorttien markkinointiin.

MLS-seuran julkistuksen jälkeen City vahvisti Lampardin lainan. Joulukuun lopussa sopimusta pidennettiin loppukauden kestäväksi. MLS:n mukaan Lampardilla oli kuitenkin tehtynä sopimus City Football Groupin kanssa, joka on Sheikh Mansourin omistamien seurojen sateenvarjoyhtiö.

Lampardin päätöstä jatkaa Manchesterissä on kritisoitu ympäri Yhdysvaltoja. New York Cityn kannattajayhdistys The Third Rail tyrmistyi keskikenttäpelaajan ratkaisusta.

– Monet kannattajat jopa jäsenemme päättivät tukea joukkuetta ostamalla kausikortin luultuaan, että Frank Lampard pelaisi New York City Football Clubin puolesta. Ei Manchester Cityn, ryhmä kommentoi tiedotteessaan.

Lähde: Sky Sports

Toimittajan sana

Tästähän syntyi mutkikas juttu. Liiga väittää että Lampardilla olisi sopimus vain Cityn kanssa. Mies itse taas vakuuttaa siirtyvänsä MLS-seuran paitaan kesällä. Tässä vaiheessa on vaikea tietää, mikä on totuus.

Mielenkiintoinen seikka on myös se, että New York City on käyttänyt Lampardia markkinointivälineenä, vaikka sopimusta ei todellisuudessa oltu tehty. Yhdysvalloissa moni jalkapallofani tuntee nyt itsensä huijatuksi.