Arsenal on lainannut Yaya Sanogon toiseen lontoolaisseuraan Crystal Palaceen loppukauden kestävällä sopimuksella. 21-vuotias ranskalaishyökkääjä on Eaglesien tuoreen managerin Alan Pardew’n ensimmäinen hankinta.

– Sanogo on nuori ja todella lupaava pelaaja. Olen tarkkaillut häntä henkilökohtaisesti ja seura myös, Pardew kommentoi uutta hankintaansa Palacen verkkosivuilla.

– Olemme antaneet Sanogolle mahdollisuuden. Hänen täytyy saada enemmän pelejä alleen ja uskon hänen olevan valmis tähän. Sanogo todisti sen jo Arsenalissa.

Sanogo saapui Arsenaliin kesällä 2013 Auxerresta. Ranskalaishyökkääjä oli viime keväänä mukana Tykkimiesten FA Cupin voittaneessa joukkueessa.

Sanogon viime kausi Arsenalissa oli heikko. Ranskalainen ei osunut kertaakaan kahdekssa pelaamassaan sarjaottelussa. Sanogo jahtaa edelleen uransa ensimmäistä Valioliiga-osumaa.

Toimittajan sana

Sanogon sopeutuminen Valioliigaan on ollut vaikeaa. Ei ole helppoa siirtyä nuorena pelaajana Arsenalin tasoiseen joukkueeseen. Viime kaudella ranskalaiselta peliajan vei Olivier Giroud. Nyt tontille on tarjolla myös Danny Welbeck ja Alexis Sánchez. Myös Theo Walcott menisi todennäköisesti kunnossa ollessaan edelle, joten Sanogo on nokkimisjärjestyksessä melko alhaalla.

Palace vaikuttaisi Sanogolle varsin mainiolta vaihtoehdolta. Lontoolaisseuran kärkipelaajista kukaan ei ole onnistunut tekemään kuluvalla kaudella kolmea maalia enempää. Avauspaikan ryövääminen Dwight Gaylelta tai Fraizer Campbellilta on huomattavasti mahdollisempaa kuin keneltäkään Arsenalin kärkikolmikosta.