West Ham eteni FA Cupin neljännelle kierroksella kellistettyään uusintaottelussa Evertonin. Helpolla jatkopaikka ei isännille irronnut, sillä ratkaisu saatiin vasta rangaistuspotkujen kymmenellä laukaisuvuorolla. Everton oli lähellä jatkopaikkaa johdettuaan jatkoajalla, mutta Aiden McGeadyn ulosajo toisella jaksolla oli lopulta Toffeesille liikaa.

Ottelun ensimmäinen jakso oli maaliton. Avausmaalista vastasi toisen puoliskon alussa West Ham pelikellon näyttäessä 55. minuuttia. Andy Carroll tarjoili upean syötön boksiin Enner Valencialle, ja ecuadorilainen sijoitti pallon vasempaan takanurkkaan,

Viisi minuuttia myöhemmin McGeady ajettiin toisen varoituksensa seurauksena ulos kentältä ja Everton joutui vajaalle. Miesalivoimasta huolimatta Toffees tasoitti kahdeksan minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä. Kevin Mirallasin kierteinen vapaapotku upposi West Ham -maalin vasempaan kulmaan. Àdrian oli tilanteessa voimaton.

Koska varsinaisella peliajalla ei nähty ratkaisua, neljännen kierroksen paikkaa lähdettiin hakemaan jatkoajan kautta. Jatkoaika jatkui tasaisena. 97. minuutin täyttyessä Mirallas harhautti itsensä Kevin Nolanin ja Steven Naismithin välistä boksin sisälle ja haki syötöllään Romelu Lukakun. Lukaku kiitti esityöstä liukumalla suoraan maamiehensä tarjoilusta pelivälineen verkkoon.

Belgin osuman jälkeen Everton oli vahvasti kiinni jatkopaikassa. Jatkoajan edetessä väsymys kuitenkin painoi vajaamiehisiä vierailijoita. 113 minuutilla Hammers sai loistopaikan tasoittaa, kun James Tomkins puski kulmapotkusta kohti Joel Roblesia. Tomkinsin yrityksen väliin syöksyi jalallaan Carlton Cole, jonka osuma sai koko Boleyn Groundin ratkeamaan riemusta.

Colen tasoituksen myötä myöskään jatkoaika ei tuottanut ratkaisua. Edessä olivat siis rangaistuspotkut.

Myös pilkkuja ammuttiin tasaiseen tahtiin ja ratkaisu venyi kymmenelle kierrokselle maalivahtien harteille. Lopulta Robles epäonnistui ja Àdrianille tarjottiin mahdollisuutta ratkaista jatkopaikka. Espanjalaisvahti osui, ja West Ham eteni dramaattisten vaiheiden jälkeen neljännelle kierrokselle lukemin 3-2.

FA Cupin kolmannen kierroksen uusintaottelut tiistaina

Chesterfield-Scunthorpe 2-0 (jatkoajan jälkeen)
West Ham-Everton 3-2 (rangaistuspotkukilpailun jälkeen)
Wolverhampton-Fulham 4-3 (rangaistuspotkukilpailun jälkeen)