Jermain Defoe tekee paluun Valioliigaan. 32-vuotias hyökkääjä siirtyy Torontosta Sunderlandin paitaan kolmen ja puolen vuoden mittaisella sopimuksella. Black Catsien puolelta Jozy Altidore palaa osana kauppaa takaisin MLS-liigaan.

– Odotan tätä haastetta innolla. Kyseessä on hieno seura ja olen aina nauttinut Sunderlandia vastaan pelaamisesta heidän stadionin ja kannattajiensa ansiosta. Stadium of Lightilla on hienoa pelata, Defoe kommentoi Sunderlandin verkkosivuilla.

Sunderland-manageri Gustavo Poyet pelasi uransa viimeisinä vuosina Defoen kanssa yhtä aikaa Tottenhamissa. Urugaylaisluotsi oli todella tyytyväinen saatuaan hyökkääjän riveihinsä.

– Tiedän kaiken Defoen vahvuuksista ja ominaisuuksista, sitäpaitsi maalitilastot puhuvat hänen puolestaan. Tunnemme toisemme todella hyvin. Defoe oli nuori pelatessamme yhdessä ja minä olin lopettamassa uraani Tottenhamissa, joten tunnen hänet kentältä.

Defoe on edustanut aiemmin Valioliigassa Tottenhamia, West Hamia ja Portsmouthia. Hyökkääjä on iskenyt yhteensä 120 maalia Englannin korkeimmalla sarjatasolla.

Toimittajan sana

Defoe voi osoittautua Sunderlandille todella tärkeäksi hankinnaksi. Black Cats on kärsinyt läpi kauden pahoista viimeistelyongelmista ja tehnyt Villan jälkeen toisiksi vähiten maaleja koko sarjassa (18). Defoen kaltainen kokenut maalintekijä saattaa olla ratkaisu tähän ongelmaan.