Fulham-Sunderland

Sunderland selvitti tiensä kovan työn jälkeen FA Cupin viidennelle kierrokselle. Black Cats joutui Craven Cottagella ensimmäisellä puoliskolla takaa-ajajaksi, mutta Fulham-vahti Marcus Bellinellin munaus ja sitä seurannut nousu nostivat vierailijat voittoon.

Tasaisen avausjakson ainoan osuman iskivät Mökkiläiset pelikellon näyttäessä 38. minuuttia. Sunderland epäonnistui purkamaan kulmapotkun, minkä seurauksena Hugo Rodallega pääsi yllättämään Vito Mannonen.

Toisen puoliskon käännekohta tapahtui 61. minuutilla. Fulham-vahti Bettinelli ei saanut Patrick van Aanholtin keskitystä näppeihinsä ja pallo lipesi miehen käsistä omaan maaliin. Varttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä Sunderland siirtyi ensimmäistä kertaa johtoon. Ricky Alvarezin vasemman jalan laukaus tärähti komeasti vasempaan alanurkkaan.

Alvarezin osuma ei jäänyt kuitenkaan ottelun viimeiseksi. Lisäajan viimeisillä hetkillä Jordi Gómez laukoi vielä rangaistuspotkunsa sisään, ja Fulhamin viimeisetkin toiveet jatkopaikasta kariutuivat. Sunderland jatkoon lukemin 1-3.

Manchester United-Cambridge

Manchester United ei jättänyt Old Traffordilla Cambridgelle mahdollisuuksia, kun joukkueet kohtasivat FA Cupin neljännen kierroksen uusintaottelussa. Kakkosliigassa pelaava vierailija jäi Unelmien Teatterissa maaleitta ja Red Devils eteni jatkoon selvällä erolla lukemin 3-0.

United ratkaisi pelin jo ensimmäisellä jaksolla. Maalihanat avasi 25. minuutilla Juan Mata. Espanjalaistaituri ohjasi Marouane Fellainin pääpallon yläriman kautta verkon perukoille. Seitsemän minuuttia myöhemmin oli seuraavan osuman aika. Robin van Persie keskitti vasemmalta ja argentiinalaistoppari Marcos Rojo puski rangaistusalueen sisältä pelivälineen Cambridgen maalin oikean nurkkaan.

Toinen puolisko jatkui samaa rataa ja United osui vielä kerran. Vasta 19-vuotias James Wilson täräytti 72. minuutilla boksin takaa laukauksensa oikeaan kulmaan ja peli oli selvä. Wilsonin osumaan syötön tarjoili Ander Herrera, joka puolestaan nappasi Cambridgen harhasyötön jalkaansa. Red Devils siis viidennelle kierrokselle 3-0-lukemin.

FA Cup tiistaina

Fulham-Sunderland 1-3
Sheffield United-Preston 1-3
Manchester United-Cambridge 3-0