Everton ja Liverpool kohtaavat lauantai-iltana kauden toisessa Merseysiden derbyssä. Ensimmäinen keskinäinen kohtaaminen päättyi Anfieldilla tasalukemiin. Voimasuhteet ovat kuitenkin muuttuneet huomattavasti kauden ensimmäisen derbyn jälkeen.

Poissaolot

Everton

Tim Howard (loukkaantuminen)
Leon Osman (loukkaantuminen)
Steven Pienaar (loukkaantuminen)
James McCarthy (loukkaantuminen, mahdollisesti pelikunnossa)
Christian Atsu (maajoukkuekomennuksella)

Liverpool

Bradley Jones (loukkaantuminen)
Jon Flanagan (loukkaantuminen)
Lucas Leiva (loukkaantuminen, mahdollisesti pelikunnossa)
Lazar Markovic (loukkaantuminen, mahdollisesti pelikunnossa)
Adam Lallana (loukkaantuminen, mahdollisesti pelikunnossa)
Kolo Touré (maajoukkuekomennuksella)

Edelliset ottelut

Everton

Crystal Palace-Everton 0-1 (Valioliiga)
Everton-West Bromwich 0-0 (Valioliiga)
West Ham-Everton 3-2 rp. (FA Cup)

Liverpool

Bolton-Liverpool 1-2 (FA Cup)
Liverpool-West Ham 2-0 (Valioliiga)
Chelsea-Liverpool 1-0 ja. (Liigacup)

Edellinen keskinäinen ottelu

Liverpool-Everton 1-1 (Valioliiga, 27.9.2014)

Arvio

Evertonin kausi on ollut lähes jokaisella mittarilla pettymys. Eurooppa-liigan hyvät esitykset ovat herättäneet Toffees-kannattajien toiveita, mutta Valioliigassa meno on ollut tahmeaa. Joukkue löytyy sarjataulukosta vasta sijalta 12. Toisaalta, edellinen ottelu antoi toivoa paremmasta huomisesta, kun joukkue haki 0-1-voiton Crystal Palacen vieraana.

Evertonin terveystilanne on kohtalainen poissaolojen kohdistuessa joukkueen kokeneeseen kaartiin. Tim Howardin puuttuminen tolppien välistä heikentää Toffeesin epävarmasti pelannutta puolustusta entisestään. Joel Robles on paikannut Howardia kelvollisesti, onhan espanjalainen pitänyt kahdessa edellisessä ottelussa nollapelin. Leon Osman on pelannut edellisen kerran joulukuun alkupuolella, ja hänelle Toffees-miehistöstä löytyy paikkaajia.

Romelu Lukaku on tehnyt kuluvalla kaudella seitsemän Valioliiga-osumaa. Isolla rahalla kesällä Evertoniin siirtyneeltä hyökkääjältä voi odottaa parempia esityksiä, sillä peliesitykset ovat ailahdelleet kauden mittaan. Belgialainen on hieman heräillyt edellisissä otteluissa. Lukaku on iskenyt kuuteen edelliseen otteluun kolme osumaa.

Liverpool on näyttänyt vuodenvaihteen jälkeen huomattavasti syyskautta vahvemmalta. Uudet hankinnat ovat hiljalleen löytäneet yhteistä säveltä muun joukkueen kanssa. Redsin pelaaminen kangerteli lähes koko syyskauden joukkueen uudistuttua kesän siirtomarkkinoilla hurjasti.

Liverpool-kannattajien pitkään odottama hetki koitti viime viikonlopun Valioliiga-kierroksella, kun Daniel Sturridge teki paluun pelaavaan kokoonpanoon. Englantilaiskärki palasi ryminällä onnistuen heti maalinteossa. Sturridgen pelikunto hakee vielä parasta teräänsä pitkän poissaolon jälkeen, mutta hyökkääjä saatetaan nähdä lauantai-iltana jo avauskokoonpanossa.

Lucas Leivan pelaaminen ottelussa on epävarmaa. 28-vuotias brasilialainen on ollut yksi Brendan Rodgersin luottomiehistä kuluvalla kaudella. Lucasin pelaaminen ottelussa on elintärkeää vierasjoukkueen kannalta. Liverpool on hävinnyt kauden aikana ainoastaan yhden Valioliiga-ottelun, kun Lucas on nähty kentällä.

Rodgers päätti lepuuttaa tammikuun alkupuolella Raheem Sterlingiä muutaman ottelun ajan, mikä osoittautui loistavaksi valinnaksi. Paluunsa jälkeen nuorukainen on iskenyt viiteen otteluun kolme maalia ja on antanut yhden maaliin johtaneen syötön. 20-vuotias englantilainen ei ole parhaimmillaan keskushyökkääjänä, ja Sturridgen paluu antaa Rodgersille mahdollisuuden peluuttaa Sterlingiä luonnollisella pelipaikallaan.

Liverpool on tällä hetkellä vahvempi ja nälkäisempi joukkue. Vierasjoukkue voittaa ottelun 1-2-lukemin ja jatkaa matkaansa kohti Mestarien liigaan oikeuttavia sijoituksia.