Manchester United nousi maanantai-iltana 3-1-voittoon FA Cupin 5. kierroksen ottelussa Prestonia vastaan. Wayne Rooney iski Unitedin kolmannen maalin rangaistuspotkusta.

Rangaistuspotkuun johtanut tilanne on puhuttanut ihmisiä ympäri maailman. Preston-maalivahti Thorsten Stuckmann tuli tilanteessa vauhdilla vastaan ja Rooney kaatui maahan. Tilanteessa ei ollut kontaktia Rooneyn väistäessä Preston-maalivahdin liukutaklausta.

Preston-manageri Simon Grayson ei kiistänyt erotuomari Phil Dowdin ratkaisua. Graysonin mukaan Rooney väisti maalivahdin vastaantuloa.

– En sano, etteikö se olisi ollut rangaistuspotku. Sanon, ettei tilanteessa ollut kontaktia. Se ei ollut sukellus. Rooney teki väistöliikkeen ja meni pois tieltä, Grayson kommentoi.

Englannin jalkapalloliiton sääntökirjan mukaan rangaistuspotkun ainekset täyttyvät, kun pelaaja potkaisee tai yrittää potkaista vastustajaa, kampittaa tai yrittää kampata pelaajan tai taklaa vastustajaa. Dowdin tekemä tuomio on jakanut myös jalkapalloasiantuntijoiden mielipideitä.

– Tilanteessa ei ollut kontaktia. Wayne yritti hieman jättää jalkaansa (saadakseen kontaktin). Kyseessä oli silti sukellus, Irlannin ex-maajoukkuepelaaja Kevin Kilbane kommentoi.

– Jos Rooney olisi jättänyt jalkansa tielle, jalka olisi murtunut. Hänen oli pakko sukeltaa päästäkseen pois tieltä, kommentoi puolestaan ex-United-pelaaja Phil Neville.

Lähde: BBC

Jos video ei näy, voit katsoa sen tästä.