Tällä viikolla Viikon pelaaja valittiin FA Cupin puolivälieräotteluista. Turnauksessa nähtyjen peliesitysten perusteella valitsimme Viikon pelaajaksi Aston Villan Fabian Delphin.

Aston Villa eteni FA Cupin välieriin voittamalla paikalliskamppailussa West Bromwichin 2-0-lukemin. Delph iski ottelussa joukkueelleen voittomaaliksi jääneen 1-0-osuman. Englantilainen teki hyvällä liikkeellä itsensä vapaaksi ja tulitti pallon varmasti Baggies-maaliin.

Delph oli ottelussa myös muilta tilastoiltaan ottelun paras pelaaja. 25-vuotias keskikenttäpelaaja laukoi ottelussa peräti viisi kertaa. Delph antoi ottelussa myös kaksi avainsyöttöä. Aktiivisesti pelinrakenteluun osallistuva Delph otti palloon 68 kosketusta, mikä oli Leandro Bacunan jälkeen toiseksi suurin lukema.

Delph solmi seuransa kanssa tammikuussa neljän ja puolen vuoden jatkosopimuksen. Hyviä otteita sekä viime että tällä kaudella esittänyt englantilainen on herättänyt otteillaan suurseurojen kiinnostuksen. Delph nousi elokuussa myös Englannin maajoukkueeseen. Debyytin hän pääsi tekemään 3. syyskuuta ystävyysottelussa Norjaa vastaan.

Delph kasvoi Leedsin akatemiassa, josta keskikenttäpelaaja nousi edustusjoukkueeseen. Kausi 2008-09 oli englantilaiselta onnistunut, mikä poiki siirron Aston Villaan. Delph valittiin tuolloin Ykkösliigan vuoden nuoreksi pelaajaksi. Delphin perässä olivat myös Everton, Manchester City, Fulham, Sunderland ja Tottenham.

174-senttisellä keskikenttäpelaajalla on hyvä tekniikka, mikä näkyy etenkin Delphin harhautusvalikoimassa. Harhauttelu on iso osa Delphin pelitapaa, mikä ei ole kovinkaan tyypillistä puolustavalle keskikenttäpelaajalle. Tällä kaudella englantilainen on pelannut hieman entistä hyökkäävämmässä roolissa, mikä on sopinut Delphin pelitapaan. Väkkärää Delphiä joudutaan rikkomaan useasti, sillä pienikokoinen keskikenttäpelaaja liikkuu terävästi. Englantilainen käyttää myös laukaustaan useasti.

Delphin uusi sopimus pitänee miehen Aston Villassa vielä hetken ajan. Paljon näkymätöntä työtä kentällä tekevä keskikenttäpelaaja nimettiin viime kaudella sekä Villa-kannattajien että oman joukkueensa valitsemana kauden parhaaksi pelaajaksi. Hyvien otteiden jatkuessa on hyvin todennäköistä, että Delph vaihtaa lähitulevaisuudessa isomman seuran riveihin.

Aikaisemmat Viikon pelaaja -valinnat voit lukea täältä.