Emme halua nostaa Chelseaa vielä Valioliigan mestariksi, vaikka hyvin todennäköiseltä se nyt näyttääkin. Tämän aiheutti Manchester Cityn kompurointi Burnleyn vieraana. Pitkään mestaruustaistelussa mukana roikkunut City joutuu nyt tosissaan taistelemaan jo Mestarien liigaan oikeuttavistakin sijoituksista.

Aston Villa tuplasi kauden vierasmaalisaldonsa – Poyet’lle näytettiin ovea

Aston Villa takoi lauantaina Sunderlandin kanveesiin 4-0-lukemin Stadium of Lightilla. Sunderland-manageri Gus Poyet ei tästä tyrmäyksestä enää toipunut, vaan seura vapautti uruguaylaisen tehtävistään maanantaina.

Aston Villa oli tehnyt ennen lauantain ottelua ainoastaan neljä Valioliiga-maalia kuluvan kauden vierasotteluissaan. Voitto oli putoamiskamppailun kannalta erittäin merkittävä Tim Sherwoodin miehistölle, ja joukkue on nyt kolme pistettä putoamisviivan yläpuolella.

Sunderland ilmoitti tiistaina palkanneensa kokeneen Dick Advocaatin managerikseen. 67-vuotias hollantilainen teki seuran kanssa loppukauden kestävän sopimuksen. Kokeneen ketun on syytä kaivaa nopeasti ässät hihastaan, sillä Sunderlandin pelaaminen on ollut jo pitkään hyvin aneemista.

Liverpoolin lento jatkuu

Liverpoolin huikea vuosi sai jatkoa, kun Brendan Rodgersin miehistö kaatoi Swansean vierasottelussa 1-0-lukemin. Voitto oli Redsille Valioliigassa viides perättäinen. Voittomaali oli tällä kertaa onnekas, mutta hyvin pelaavalla joukkueella on normaalisti myös onneakin matkassa.

Liverpool on noussut hienon alkuvuoden ansiosta jo viidennelle sijalle. Joukkue on hävinnyt edellisen kerran Valioliigassa joulukuun puolessa välissä Manchester Unitedille. Joukkueet kohtaavatkin Anfieldillä ensi sunnuntain huippukamppailussa.

Man Unitedilta kauden paras esitys

Manchester United esitti sunnuntaina Louis van Gaalin aikakauden parasta jalkapalloaan. Ei ole varmasti liian vahvasti sanottu, mikäli joukkueen esitystä väittäisi parhaaksi Sir Alex Fergusonin eläköitymisen jälkeen. Spurs oli Old Traffordilla täysi vastaantulija, kun United eteni 3-0-voittoon.

Unitedin peliesitystä voisi pitää jopa hämmentävänä, sillä merkkejä nopeasta pelinrakentelusta ei ole juurikaan ollut havaittavissa. Red Devils rakensi peliä nopeasti ja jätti lähes koko kauden trendinä näkyneen hitaan pallonsiirtelyn pelistään pois. Toinen puoliaika oli johtoaseman varmistelua, ja United piti Spursin käytännössä kokonaan poissa vaarallisilta maalintekosektoreilta.

Ángel Di María kärsi ottelussa pelikieltoa, mikä näkyi positiivisesti Unitedin pelaamisessa. Argentiinalaisen vire on ollut viime aikoina suorastaan surkea. Di Maríalla ei pitäisi olla asiaa avauskokoonpanoon seuraavassa ottelussa, sillä jokainen United-pelaaja voidaan laskea onnistujien joukkoon Spurs-ottelussa. Argentiinalainen on sortunut edellisissä otteluissaan todella helppoihin pallonmenetyksiin, joista vastustajat ovat päässeet vaarallisiin vastahyökkäyksiin.

Man City kompuroi – Chelsea matkalla mestaruuteen

Valioliigaa on pelaamatta lähes neljännes, mutta Chelsean mestaruus näyttää nyt hyvin todennäköiseltä. Sarjanousija Burnley nollasi viime kauden mestarijoukkueen ja otti 1-0-kotivoiton George Boydin upealla osumalla. Chelsea jäi omassa ottelussaan 1-1-tasapeliin Southamptonia vastaan, mutta lontoolaisseuralla on kuuden pisteen etumatka Cityyn nähden. Chelsealla on myös ottelu vähemmän pelattuna.

Chelsean ja Cityn loppukauden otteluohjelmat eivät ole juurikaan toisiaan haastavampia. Chelsealla on edelleen varaa useampaan pistemenetykseen, kun Cityltä vaaditaan nappionnistuminen viimeisen yhdeksän ottelun aikana. City ei myöskään voi olla varma ensi kauden Mestarien liigan paikasta. Arsenal, Man United ja Liverpool hengittävät nimittäin jo Citizensin niskassa.