Edelliseltä Valioliiga-kierrokselta löytyi useampi onnistuja. Hyviä pelisuorituksia nähtiin niin Aston Villan, Crystal Palacen kuin Manchester Unitedin leiristä. Tämänkertainen valintamme on puolustavammasta päästä. Viikon pelaajamme on Unitedin keskikentän ankkuri Michael Carrick.

Sunnuntain Tottenham-ottelu osoitti miten tärkeä mies Carrick on joukkueen keskikentällä. Englantilaispelaaja teki ensin upean esityön Marouane Fellainin voittomaaliin. 19. minuutilla Carrick viimeisteli itse kulmapotkun jatkotilanteesta. Spurs-puolustus purki huonosti, ja britti kiitti puskemalla pallon tarkasti oikeaan takanurkkaan. Maalista erityisen makean teki se, että osuma oli Carrickille ensimmäinen yli vuoteen.

Carrick on keskikenttäpelaajana todella monipuolinen. Mies omaa hyvät peliä avaavat syöttötaidot, mutta on myös tärkeä linkki alakerran tukena. Carrickin pelinluvusta kertoo hyvin korkea syöttöprosentti. Kuluvalla kaudella lähes 90 prosenttia keskikenttäpelaajan tarjoiluista on löytänyt kohteensa. Sen sijaan Carrickin puolustustaidot ovat näkyneet purkupalloissa, joita mies on siivonnut kuluvalla kaudella 31. Vastustajan syöttöjä Carrick on katkonut 10 vähemmän.

Carrickin monipuolisuudesta kertoo myös se, että mies on tahkonnut Unitedissa pelejä myös topparin paikalla. Kuluvalla kaudella otteluja alakerrassa on kertynyt vain kaksi, mutta aikaisempina vuosina puolustuksen loukkaantumiset ovat vieneet usein englantilaisen kyseiselle tontille.

Vuonna 1981 Wallsendissä syntyneen Carrickin jalkapalloura alkoi viisivuotiaana paikalliseura Wallsend Boysien paidassa. Keskikenttäpelaaja edusti kotikaupunkinsa joukkuetta 11 juniorivuotta ennen siirtymistään West Hamin akatemiaan.

Juniorina Carrick pelasi aluksi keskushyökkääjänä ja keskikentällä englantilainen aloitti luutimaan vasta Hammersissä. Myös Carrickin pikkuveli Graeme pelasi jonkin aikaa West Hamissa, mutta hänen uransa karahti loukkaantumisiin.

Carrickin debyytti Hammersien edustusjoukkueessa tapahtui suomalaisittain mielenkiintoisissa olosuhteissa, nimittäin lontoolaisseura kohtasi tuolloin Helsingin Jokerit Intertoto Cupissa. West Ham jäi heinäkuussa 1999 pelatussa ottelussa 1-1-tasatulokseen. Carrickin silloisen managerin Harry Redknappin mukaan englantilaisen vaikeudet uran alussa olivat fysiikassa. Nopean kasvun vuoksi keskikenttäpelaajalla meni melkein kaksi kautta loukkaantumisista toipuessa.

Pienimmissä seuroissa vietetyn laina-ajan jälkeen läpimurto West Hamissa tapahtui lopulta kaudella 2000-2001, jolloin Carrick sai tililleen 41 ottelua, joista 33 oli Valioliigassa. Onnistunut kausi palkitsi nuoren keskikenttäpelaajan pitkällä jatkosopimuksella ja britti oli ehdolla myös pelaajayhdistyksen vuoden nuoreksi pelaajaksi.

Seuraavalla kaudella West Ham putosi Mestaruussarjaan, mutta Carrick pysyi uskollisensa seurassa. Vuotta myöhemmin Hammers selvisi pudotuspeleihin karsimaan sarjapaikasta. Crystal Palace lähetti joukkueen kuitenkin avauskierroksella laulukuoroon ja paluu liigaan jäi haaveeksi. Samalla päättyi myös Carrickin aika joukkueessa ja siirto paikalliskilpailija Tottenhamiin tapahtui seuraavana kesänä. Perusteluna keskikenttäpelaaja totesi, ettei hän voisi pelata enää Mestaruussarjaa pidempään.

Loukkaantumisen vuoksi Carrickin debyytti Spurs-paidassa venyi syyskuuhun. Englantilaispelaaja pääsi tuolloin vaihdosta kentälle Portsmouthia vastaan pelatussa ottelussa. Carrickin ajat Tottenhamissa olivat haastavia, eikä manageri Jacques Santini tahtonut millään antaa miehelle luottoa. Puhuttiinkin, että Carrickin hankinta ei ollut Santinin päätös vaan urheilutoimenjohtaja Frank Arnesenin. Martin Jolin korvattua Santinin myöhemmin alkoi myös hänelle kertyä säännöllistä peliaikaa.

Joulukuussa 2005 aukesi myös vihdoin Carrickin maalitili Tottenhamissa Sunderlandia vastaan. Huhtikuussa englantilainen ratkaisi Spursille voiton Manchester Citystä. Kauden päätöskierros jäi Carrickiltä ruokamyrkytyksen vuoksi väliin, mutta keskikenttäpelaaja jakoi kauden päätteeksi Tottenhamin syöttökuninkuuden Midon kanssa. Kausi jäi Carrickin viimeiseksi Spursissa, ja kesällä Manchester United värväsi miehen Roy Keanen korvaajaksi.

Unitedissa Carrick on noussut vuosien varrella Valioliigan keskikenttäpelaajien eliittiin. Englantilaisen ensimmäisiä kausia varjostivat loukkaantumiset. Huippuhetkiä olivat muun muassa uran ensimmäiset kaksi Mestarien liiga -maalia AS Roman verkkoon sekä saman turnauksen voitto kaudella 2007-2008. Carrick pelasi tuolloin täydet 120 minuuttia, kun United kellisti rangaistuspotkuilla Moskovan illassa Chelsean. Debyyttikaudellaan Old Traffordilla englantilainen sai palkintokaappiinsa ensimmäisen Valioliiga-mestaruutensa.

Carrickin monipuolisuus ja tärkeys Unitedille alkoi tulla toden teolla esiin kaudella 2012-2013. Red Devilsien loukkaantumissuma jätti joukkueen vailla toppareita ja keskikenttä vaihtui keskuspuolustajan tonttiin. Carrick sopeutui uuteen rooliinsa nopeasti, ja keväällä mies oli ehdolla PFA:n vuoden pelaajaksi. Muun muassa Arsenal-luotsi Arsène Wenger nimesi Carrickin henkilökohtaiseksi suosikikseen ja kehui keskikenttäpelaajan pelinlukutaitoja. Palkinto kuitenkin meni Tottenhamin Gareth Balelle ja Carrick selvisi vain vuoden joukkueeseen.

Viime kausi David Moyesin alaisuudessa oli Carrickille yksi uransa vaikeimmista. Akillesvamman vuoksi keskikenttäpelaajalta jäi koko marraskuun pelit väliin ja myös muun keskikentän alisuorittaminen vaikutti englantilaisen kauteen. Myös kuluvan kauden ensimmäiset 12 viikkoa kuluivat vammoista toipuessa Carrickin loukattua itsensä harjoituskaudella.

Loukkaantumisesta toivuttuaan Carrick teki vahvan paluun joulukuussa ja United voitti jokaisen ottelun, jonka keskikenttäpelaaja avasi. Carrick pelasi satunnaisia pelejä jo marraskuussa, muttei säännöllisesti avauksessa. Englantilaisen hyvä loppuvuoden vire palkittiin joulukuun lopussa, kun Louis van Gaal valitsi hänet Unitedin uudeksi varakapteeniksi.

Carrick on ehtinyt edustaa urallaan myös Englannin paidassa. United-pelaaja oli mukana vuoden 2006 ja 2010 MM-turnauksissa, muttei päässyt kummassakaan ylimääräisenä vaihtomiehenä kentälle. Vuoden 2013 jälkeen Carrickia ei ole nähty maajoukkueen väreissä.

Carrick on iästään huolimatta edelleen tärkeä johtohahmo Unitedille 33-vuotias keskikenttäpelaaja vaeltaa hyökkäyksen ja puolustuksen välillä ja tukee monipuolisilla kyvyillään kumpaakin puolta.

Daley Blindin hyvät otteet keskikentän pohjalla saavat kuitenkin miettimään ajaako kohta ikä Carrickin ohi. Englantilaisen sopimus päättyy tähän kauteen. Jatkaako Carrick sen jälkeen Unitedissa, vai viekö tie esimerkiksi Yhdysvaltoihin. Tämän hetken otteilla Carrick on kuitenkin paikkansa avauksessa ansainnut.