Muutama Valioliiga-pelaaja oli vauhdissa sunnuntaina pelatuissa EM-karsintaotteluissa. Maalinteossa onnistuivat Steven Fletcher, Steven Naismith, Shane Long ja Nemanja Matic.

Skotlanti kohtasi Gibraltarin, joten jo ennen ottelua osattiin odottaa selkäsaunaa. Päätöslukemat kirjattiin kotijoukkueen hyväksi 6-1. Chicago Firessa pelaava Shaun Maloney iski avausjaksolla kahdesti rangaistuspotkuista. Lisäksi Sunderlandin Fletcher ja Evertonin Naismith osuivat kertaalleen.

Toisella 45-minuuttisella Fletcher viimeisteli vielä kaksi maalia lisää. Edellisen kerran Skotlannin paidassa oli tehty hattutemppu 46 vuotta sitten. Vielä merkittävämpää historiaa teki Gibraltarin Lee Casciaro. Hän iski avausjaksolla Gibraltarin kaikkien aikojen ensimmäisen maalin kilpailullisessa ottelussa. Casciaro on siviiliammatiltaan poliisi. Syötön tarjoili lakimies.

Voiton myötä Skotlanti jatkaa D-lohkossa kolmantena, tasapisteissä Saksan kanssa. 11 pistettä kerännyt Puola on vain pisteen verran edellä Saksaa ja Skotlantia. Sunnuntaina Puola jäi 1-1-tasapeliin Irlannin kanssa. Puola oli jo nappaamassa arvokkaan vierasvoiton, mutta Southamptonin Long onnistui tasoittamaan lisäajalla kulmapotkun jälkitilanteesta. Irlanti on nyt kahden pisteen päässä Skotlannista.

Valioliiga-pelaajien maaleista kenties komein nähtiin Portugalin ja Serbian välisessä ottelussa. Peli oli vanhentunut noin tunnin, kun Serbia sai kulmapotkun. Radoslav Petrovic puski taka-alueelle Maticille, joka latasi saksipotkulla takanurkkaan.

Maticin maali ei auttanut, sillä Portugali voitti ottelun Ricardo Carvalhon ja Fábio Coentrãon maaleilla 2-1. Pisterangaistuksen Albania-ottelun rähinöistä saanut Serbia on neljän ottelun jälkeen yhdessä pisteessä. Kisapaikka alkaa karata, sillä jatkokarsintapaikassa kiinni oleva Albaniakin on jo kuuden pinnan päässä.

EM-karsintoja sunnuntaina

Skotlanti – Gibraltar 6-1 (4-1)
1-0 Shaun Maloney rp. (18.)
1-1 Lee Casciaro (19.)
2-1 Steven Fletcher (29.)
3-1 Shaun Maloney rp. (34.)
4-1 Steven Naismith (39.)
5-1 Steven Fletcher (77.)
6-1 Steven Fletcher (90.)

Irlanti – Puola 1-1 (0-1)
0-1 Slawomir Peszko (26.)
1-1 Shane Long (90+1.)

Portugali – Serbia 2-1 (1-0)
1-0 Ricardo Carvalho (10.)
1-1 Nemanja Matic (61.)
2-1 Fábio Coentrão (63.)