Heikosti tämän kauden Valioliigassa pärjännyt Leicester City on yhdeksän jäljellä olevan kierroksen aikana kovan urakan edessä, jos joukkue mielii säilyttää sarjapaikkansa.

Argentiinan entinen maajoukkuepelaaja Esteban Cambiasso, 34, on voittanut urallaan 23 pokaalia, mukaan lukien viisi Serie A:n mestaruutta Italiassa ja Mestarien liigan mestaruuden Interin kanssa.

Tällä hetkellä Leicesterissä pelaava Cambiasso vakuuttaa, että Valioliigassa säilyminen kuluvan kauden jälkeen tuntuisi samalta kuin jonkun cup-kilpailun voittaminen.

– Cupin tai sarjan voittaminen jonkun muun joukkueen kanssa on sama kuin nykyinen mahdollisuus pelastaa Leicester Valioliigassa, hän sanoi BBC:lle.

Leicester ei ole voittanut Valioliigassa tammikuun Aston Villa -ottelun jälkeen. Cambiasso uskoo silti vankasti, että ”Ketut” voi välttää putoamisen.

– Kun allekirjoitin sopimuksen Leicesteriin, ymmärsin, ettei ole helppo työ säilyä Valioliigassa.

– Tilanne on vaikea, mutta meillä on omat mahdollisuutemme voittaa otteluita. Valioliigasta on vielä neljännes pelaamatta, hän jatkoi.

Cambiasson mukaan myös Leicesterin muut pelaajat uskovat vahvasti säilymismahdollisuuksien olevan hyvät, vaikka tietävät, etteivät katsojat välttämättä ajattele samalla tavalla.

– Jotkut ihmiset ajattelevat varmasti, että Leicesterin peli on pelattu. Mutta olen varma, koska katson joukkuetovereitani joka päivä, että voimme pelastaa Leicesterin ja säilyä Valioliigassa.

Toimittajan arvio

Cambiasson asenne on ihailtavaa, joskin pakollista. Tässä tilanteessa ei voi tehdä muuta, kuin kertoa mediaan se, että joukkue yrittää vielä kaikin keinoin säilyä sarjassa. Mitä muutakaan hän sanoisi välttääkseen vihat? Usko saattaa hyvinkin olla aito, mutta se ei välttämättä riitä pelastamaan joukkuetta putoamiselta Mestaruussarjaan.