Uutisoimme torstaina, että Chelsea on tehnyt tarjouksen Japanin maajoukkueessa hyökkääjänä pelaavasta Yoshinori Mutosta. Helmikuussa Chelsea solmi 55 miljoonan euron arvoisen yhteistyösopimuksen japanilaisen rengasvalmistaja Yokohama Rubberin kanssa. Moni uskoo, että Muton hankkiminen olisi Chelsealle suhteellisen edullinen tapa saada jalansijaa rahakkailla Aasian markkinoilla.

– Sellaista moderni jalkapallo on. Modernissa johtamisessa ei voi täysin sulkea pois kaupallista intressiä. Mutta samaan aikaan jalkapalloseura on aina jalkapalloseura. Huippuluokan jalkapalloseurassa on tilaa vain todella hyville tai ainakin todella lupaaville pelaajille. Joten ei, emme hankkisi pelaajaa, jolla ei olisi kapasiteettia pelata Chelseassa, Chelsea-manageri José Mourinho sanoi lehdistölle.

– Jalkapallo on bisnestä. On mietittävä taloustilannetta, etenkin Chelseassa, joka haluaa aina noudattaa talouden reilun pelin sääntöjä. Mutta me olemme jalkapalloseura. Haluamme voittaa otteluita ja palkintoja, mutta emme hanki pelaajia, jos emme usko heidän olevan tarpeeksi hyviä tai lahjakkaita. Se on varma juttu.

Mourinholta kysyttiin myös, minkä verran hän tietää Mutosta.

– Tiedän jonkin verran, kyllä. Mielestäni ei ole kohteliasta puhua pelaajasta, joka pelaa FC Tokyossa. En olisi iloinen, jos FC Tokyon valmentaja puhuisi minun pelaajistani.

Useimmiten vasempana laitahyökkääjänä pelaava 22-vuotias Muto viimeisteli viime kaudella 13 maalia 33 ottelussa Japanin J-liigassa. Tämän kauden neljässä ottelussa maaleja on syntynyt kolme.