Hyökkäävä keskikenttäpelaaja Nathan siirtyy Chelseaan brasilialaisesta Atlético Paranaensesta. Lontoolaisseura tiedotti siirrosta verkkosivuillaan. Lääkärintarkastus ja sopimus on jo tehty, joten nyt enää odotetaan kansainvälisen siirtoikkunan avautumista. Siirto voidaan viimeistellä 1. heinäkuuta. Siirtosummaa ei julkistettu, mutta Transfermarktin tietojen mukaan puhutaan 4,5 miljoonasta eurosta.

– Olen hyvin iloinen siirtyessäni Chelseaan, Englannin mestarijoukkueeseen. Toivon, että opin paljon ja pystyn kehittämään pelaamistani, Nathan sanoi Chelsean tiedotteessa.

Tiedotteessa 19-vuotiasta Nathania kuvaillaan maaleja tekeväksi ja nopeaksi keskikenttäpelaajaksi. Nathan on edustanut Brasiliaa sekä U17- että U20-maajoukkueissa. Maalintekopuheille tuli katetta vuonna 2013 pelatuissa alle 17-vuotiaiden MM-kisoissa, joissa hänet valittiin viiden tehdyn maalin myötä turnauksen tähdistöjoukkueeseen.

Nathanin sopeutumista helpottanee maanmiesten läsnäolo. Chelseassa on jo ennestään laskutavasta riippuen neljä tai viisi brasilialaista: Filipe Luís, Ramires, Oscar, Willian ja Diego Costa.

Toimittajan sana

Nathan on pelaaja, josta ei todennäköisesti vielä tulevalla kaudella ole iloa Chelsean edustusjoukkueelle. Hän pystyy sinänsä pelaamaan sekä kymppipaikalla että molemmilla laidoilla. Toistaiseksi kaikille näille paikoille löytyy kilpailua mm. Oscarin, Eden Hazardin, Juan Cuadradon ja Willianin muodossa. On hyvin mahdollista, että Nathan lainataan ensi kaudeksi muualle. Joka tapauksessa tämä nimi kannattaa painaa mieleen. Jos kehitys jatkuu, parin vuoden kuluttua nuorukainen voi jo mahtua Chelsean pelaavaan kokoonpanoon.