Fabian Delph siirtyy Aston Villasta Manchester Cityyn. Manchesterilaisseura tiedotti asiasta verkkosivuillaan. 25-vuotias Delph on jo läpäissyt lääkärintarkastuksen ja allekirjoittanut viisivuotisen sopimuksen. Villa saa Transfermarktin tietojen mukaan korvaukseksi 11,5 miljoonaa euroa.

Siirto oli sikäli yllättävä, että Aston Villan kapteenina toiminut Delph sanoi vielä vajaa viikko sitten ettei hän ole lähdössä mihinkään.

– Olen tietoinen, että mediassa on ollut intensiivistä spekulointia tulevaisuuteni ympärillä viimeisen 24 tunnin aikana ja haluan tehdä asiat selviksi. En ole lähdössä. Jään tähän futisseuraan. En malta odottaa uuden kauden alkua ja tämän ryhmän kipparoimista, Delph sanoi tuolloin.

Toimittajan sana

Delph pelasi viime kaudella 28 ottelua Valioliigassa ja neljä FA Cupissa. Englannin maajoukkueessa Leedsin kasvatti debytoi viime syksynä.

Cityssä Delph tuo kilpailua keskikentän keskustaan. Hän on pallovarma pelaaja, joka tarjoili viime kaudella Villan pelaajista eniten maalipaikkoja. Murtaviin syöttöihin nähden Delphin syöttöjen onnistumisprosentti on korkea. Hän myös laukoo hanakasti kauempaa. Lisäksi hän on pelipaikalleen hieman epätyypillisesti erinomainen haastaja 1v1-tilanteissa.