Brighton & Hove Albion on tehnyt sopimuksen Skotlannin alle 19-vuotiaiden maajoukkuepalaajan Jack Harperin kanssa. Seura kertoo asiasta verkkosivuillaan.

Harper, 19, siirtyy Englantiin Espanjasta, Real Madridin organisaatiosta. Hänen sopimuksensa Brightonin kanssa on kaksivuotinen.

– Vaikka Jack on vasta 19-vuotias, hän on tunnettu nimi vietettyään kuusi vuotta Real Madridissa. Hänen taustansa ovat epäilemättä vahvat, Brightonin valmentaja Chris Hughton sanoo seuran sivuilla.

– Hänellä on paljon potentiaalia, hän on taitava pelaaja höystettynä hyvällä pelisilmällä. Voimme peluuttaa häntä hyökkäyksessä tai puhtaana kärkenä. Toivomme voivamme antaa hänelle alustan, jossa hän voi toteuttaa kiistattoman potentiaalinsa, Hughton jatkaa.

Real Madridin alle 19-vuotiaiden akatemiajoukkueessa hyviä otteita esittänyt Harper siirtyy Brightoniin suomalaisten Niki Mäenpään ja Vahid Hambon seuratoveriksi. Suomen A-maajoukkueryhmään kuuluva kaksikko aloittaa Harperin tavoin ensimmäisen kautensa seurassa. Hyökkääjänä Harperin tavoin pelaava Hambo aloittaa todennäköisesti pelit seuran reservijoukkueessa, sillä FC Interistä Englantiin siirtyvä ”Suomen Zlatan” on kärsinyt viime aikoina reisi -ja nilkkavammoista.

Hollantilaisesta VVV-Venlosta Brightoniin siirtyvä Mäenpää taistelee ykkösmaalivahdin paikasta ensi kaudella David Stockdalen kanssa. Mäenpää aloitti kuluvat EM-karsinnat Suomen maajoukkueen ykköstorjujana, mutta menetti ailahtelevien otteiden takia paikkansa Bröndbyn Lukas Hradeckylle.