Valioliiga-mestaruutta keväällä juhlinut Chelsea oli kaudenavauksessaan suurissa vaikeuksissa. Vierasjoukkue Swansea painoi varsinkin toisella jaksolla kovaa päälle, mutta vajaamiehinen Blues onnistui pitämään pisteen Stamford Bridgellä.

Swansea aloitti ottelun vauhdikkaasti. Ensimmäinen vaaratilanne syntyi seitsemännellä minuutilla vierailjoiden kulmapotkusta. Bafetimbi Gomis nousi Chelsea-puolustajien yläpuolelle, mutta puski hiukan ohi oikealta ohi. 15. minuutin kohdalla Gomis sai vielä paremman paikan Jonjo Shelveyn annettua hyvän syötön rangaistusalueen sijaan, mutta ranskalainen laukoi maalin edestä päin Blues-vahti Thibaut Courtois’ta.

Ensimmäisen jakson puolivälissä Chelsea sai vapaapotkun vasemmalta rangaistusalueen tuntumasta, kun Gomis kaatoi tarpeettomasti Eden Hazardin maihin. Oscarin löysähkö vapaapotku leijui Gary Cahillin ohi helpohkon näköisesti Lukasz Fabianskin selän taakse, ja isännät siirtyivät johtoon.

Swansea tasoitti vain kuusi minuuttia myöhemmin. Jefferson Montero ohitti vasemmalta Ivanovicin ja tarjoili keskityksen Gomis’n päähän. Courtois’n torjunnasta pallo jatkoi matkaansa maalin edessä odottaneelle André Ayew’lle. Ayew’n ensimmäisen laukauksen Cahill ja John Terry vielä peittivät, mutta toisen väliin kaksikko ei enää ehtinyt.

Chelsea toipui nopeasti takaiskusta hieman onnekkaalla johtomaalilla. Willianin nosto kimposi epäonnekkaasti Federico Férnandezin jalasta korkeana Fabianskin yli maaliverkkoon. Tauolle mentiin Chelsean 2-1-johdossa.

Toisen jakson alkuun Swansea lähti räjähtävällä sykkeellä. 52. minuutilla Shelveyn korkea keskitys vapautti Gomis’n läpiajoon. Courtois nousi maaliltaan ja ajoi ranskalaisen päälle. Seurauksena Belgialaisvahdille ulosajo ja pallo pilkulle. Kentälle vaihdettu Chelsea-debytantti Asmir Begovic aavisti väärään Gomis’n sijoituksen upottua oikeaan alanurkkaan. Swansea oli tullut tasoihin.

Vierailijoiden vyöry jatkui tasoituksen jälkeen entistä raivokkaammin. 68. minuutilla Gylfi Sigurdsson tarjoili matalan keskityksen oikealle, mistä Gomis jatkoi pallon verkkoon. Ranskalainen oli kuitenkin tilanteessa paitsiossa, joten johtomaali jäi syntymättä. Hetkeä myöhemmin vieraat kokivat kovan takaiskun Monteron loukkaannuttua yhteentörmäyksessä Willianin kanssa. Ecuadorilaislaituri vaihtoon, ja Wayne Routledge tilalle.

Routledgessä ei ollut samanlaista vaarallisuutta kuin Monterossa, mutta yhden hyvän tontin hänkin sai. Englantilaislaiturin yritys oli heikko, eikä Begovicillä ollut vaikeuksia.

Hyvästä paineesta huolimatta Swansea ei onnistunut tekemään täysiä pisteitä tuovaa voitto-osumaa. Stamford Bridgellä siis jäätiin pistejakoon lukemin 2-2.

Chelsea-Swansea 2-2 (2-1)

1-0 Oscar (23)
1-1 André Ayew (29)
2-1 Federico Férnandez Om (30)
2-2 Bafetimbi Gomis (55)