Everton on hankkinut Mason Holgaten Barnsleysta. Liverpoolilaisseura tiedotti asiasta verkkosivuillaan. 18-vuotiaan puolustajan siirtosummaa ei julkistettu, mutta The Guardianin tietojen mukaan se on noin 1,4 miljoonaa euroa. Holgaten sopimus Evertonin kanssa ulottuu kesään 2020.

Holgate debytoi Barnsleyn edustusjoukkueessa viime joulukuussa. Kauden mittaan hän pelasi Ykkösliigassa 20 ottelua. FA Cupissa vyölle tuli kaksi peliä lisää.

– Mason on jo 18-vuotiaana pelannut 20 ottelua Ykkösliigassa, mikä osoittaa hänen valtavan potentiaalinsa, Evertonin manageri Roberto Martínez sanoi lehdistötilaisuudessa.

– On mielenkiintoista nähdä, kuinka nopeasti hän voi tehdä vaikutuksen edustusjoukkueessa. Mutta hän ei ole pelaaja, jonka odotan välittömästi esiintyvän Valioliigassa – se olisi epäreilua.

Puolustuksen oikealla laidalla ja keskustassa pelaavan Holgaten tulon myötä huhut John Stonesin siirrosta voimistuivat jälleen. Chelsea on tiettävästi tarjonnut tai tarjoamassa 21-vuotiaasta Stonesista jopa 42 miljoonaa euroa. Martínezin mukaan Stones ei ole kuitenkaan myynnissä.

– Olen sanonut aiemmin, ettei pelaaja ole myynnissä. Sen pituinen se. Mason on täysin erilainen pelaaja kuin John, vaikkakin luonteen puolesta he ovat hyvin samanlaisia.