Newcastle vahvisti tehneensä kesän viidennen hankinnan. Florian Thauvin siirtyy Koillis-Englantiin ranskalaisesta Marseillesta. 22-vuotias allekirjoitti kesään 2020 ulottuvan sopimuksen. Transfermarktin mukaan siirtosumma on 18,35 miljoonaa euroa.

Grenoblen kasvatti on edustanut urallaan Bastiaa ja Lilleä, josta Thauvin siirtyi pari vuotta sitten Marseillen riveihin. Viime kaudella oikeana laitahyökkääjänä pääsääntöisesti pelannut Thauvin viimeisteli viisi maalia ja antoi seitsemän maalisyöttöä 36 Ligue1-ottelussa.

Siirtoon sisältyy rahallisen korvauksen lisäksi pelaajavaihto. Viime kaudella 31 Valioliiga-ottelua Newcastlen paidassa urakoinut Rémy Cabella pelaa kuluvan kauden lainalla Marseillessa. Mikäli tietyt ehdot täyttyvät, siirrosta tehdään pysyvä.

Ennen Thauvinia Newcastlen riveihin ovat tänä kesänä siirtyneet Georginio Wijnaldum, Aleksandar Mitrovic, Chancel Mbemba ja Ivan Toney. Rahaa kesän hankintoihin on palanut Transfermarktin mukaan noin 70 miljoonaa euroa.

Toimittajan sana

Thauvin on suhteellisen monikäyttöinen pelaaja, joka voi periaatteessa pelata sekä oikeana laitahyökkääjänä, vasempana laitahyökkääjänä että kymppipaikalla. Eniten häntä on käytetty oikealla kaistalla. Newcastlessa Thauvin haastanee välittömästi oikean laiturin paikalla alkukaudella pelanneen Moussa Sissokon. On mahdollista, että Thauvin nousee tämän kauden Valioliigan parhaiden nuorten pelaajien joukkoon.