Chelsean pelejä ei voitane enää haukkua tylsiksi. Bluesin vierailu The Hawthornsilla tarjosi viisi maalia, punaisen kortin ja epäonnistuneen rangaistuspotkun. Pedro Rodriguézin sopeutuminen englantilaiseen jalkapalloon ja kaatosateessa pelaamiseen alkoi hänelle tehokkaasti. Espanjalainen teki yhden ja syötti toisen, kun Chelsea otti niukasti kauden avausvoittonsa.

Kotijoukkue West Bromwichille tarjottiin mahdollisuutta avausmaaliin, kun 14 minuuttia oli pelattu. Callum McManaman kuljetti palloa rangaistusalueen kulmalla ja Nemanja Matic kampitti miehen kömpelösti. James Morrison tykitti pilkulta pallon kuitenkin Thibaut Courtoisin jalkoihin.

WBA ei käyttänyt tilaisuuttansa ja kuusi minuuttia myöhemmin Chelsean uusi hankinta Pedro iski terävästi. Nopean tempokuljetuksen jälkeen espanjalainen pelasi seinäsyötön Eden Hazardin kanssa ja tökkäsi pallon kimmokkeen kautta tarkasti maaliin.

Chelsea siirtyi 2-0-johtoon ennen puolen tunnin täyttymistä. Nopean vastahyökkäyksen jälkeen pallo pelattiin oikeaan laitaan Pedrolle. Entinen Barcan mies haastoi hyvin ja löysi takatolpalta Diego Costan, joka liukui pallon maaliin.

Baggies nousi otteluun mukaan 35. minuutilla. Uusi hyökkääjähankinta Salomon Rondon pudotti keskityspallon akrobaattisesti takaviistoon ja rangaistuspotkussa epäonnistunut Morrison tykitti pallon Courtoisin kainalon alta verkon perukoille.

Koko pelin surkeasti toiminut WBA:n puolustus puhkottiin vielä kerran ensimmäisen jakson aikana. Chelsean laitapuolustaja Cesar Azpilicueta laukoi ensimmäisen maalinsa Valioliigassa Costan hienon kohdehyökkääjänä pelaamisen jälkeen.

West Bromwichin pelaamista leimasivat ensimmäisellä puoliajalla helpot pallonmenetykset omalla kenttäpuoliskolla. Bluesilla oli mahdollisuudet naulata peli jo ajoissa.

Costa ei pitänyt taaskaan tunteitaan kurissa ottelun aikana. Espanjalainen otti yhteen toisen kuumakallen Claudio Yacobin kanssa. Pieniltä ”headbutteiltakaan” ei vältytty, mutta molemmat pysyivät kentällä.

Lisää draamaa otteluun tuli 53. minuutilla. Kilpajuoksuun Rondonia vastaan joutunut John Terry nykäisi venezuelalaishyökkääjän kevyehkösti nurin alimpana kenttäpelaajana. Erotuomari Mark Clattenburg ei epäröinyt, vaan nosti punaisen kortin Chelsea-kapteenille.

Pari minuuttia myöhemmin WBA nousi jo maalin päähän. Pirteästi koko pelin ajan esiintynyt McManaman tarjoili upean keskityksen, jonka Morrison jatkoi yläriman kautta maaliin.

Kavennuksen jälkeen Chelsea onnistui jäädyttämään pelin ja maalipaikat vähenivät. Rondon pääsi vielä yrittämään maalintekoa lisäajalla, mutta Courtois peitti pienestä kulmasta lähteneen laukauksen.

Chelsea ei vakuuttanut, mutta lopulta täysi pistepotti matkasi Lontooseen 2-3-lukemin.

Valioliiga sunnuntaina

West Bromwich – Chelsea 2-3 (1-3)
0-1 Pedro Rodriguéz (20.)
0-2 Diego Costa (30.)
1-2 James Morrison (35.)
1-3 Cesar Azpilicueta (42.)
2-3 James Morrison (59.)

Everton – Manchester City ja Watford – Southampton klo 18