Pitkän uran Englannin kentillä tehnyt Ian Harte on ilmoittanut pelaajauransa päättymisestä. 37-vuotias irlantilainen pelasi kaksi edellistä kautta Bournemouthin riveissä.

Harte muistetaan erityisesti vuosistaan Leedsissä, jossa hän pelasi kausina 1996-2004. Vasempana laitapuolustajana viihtynyt Harte pelasi Leedsissä 213 Valioliiga-ottelua, joissa hän teki 28 maalia. Irlantilainen valittiin Pelaajayhdistyksen vuoden joukkueeseen kaudella 1999-2000.

Vapaapotkuistaan tunnettu puolustaja siirtyi Leedsistä Espanjan Levanteen. Harte palasi Espanjasta Englantiin Sunderlandiin kaudeksi 2007-08. Tie vei lyhyen Blackpool-visiitin kautta Ykkösliigan Carlisleen, jossa laitapuolustaja teki peräti 18 maalia kaudella 2009-10. Harte pelasi myös kaksi kautta Readingissa ennen siirtymistään Bournemouthiin.

Harte pelasi Irlannin maajoukkueessa vuosien 1996-2007 välillä 63 ottelua. Maalinteossa hän onnistui maansa paidassa 12 kertaa.

OptaJoe

@OptaJoe
9 - @ianharte23 has scored more goals from direct free-kicks than other defender in Premier League history (9). Leftie.