Chelsea-manageri José Mourinho saavuttaa lauantaina eräänlaisen merkkipaalun ottelussa Crystal Palacea vastaan. Lauantain koitos on portugalilaiselle 200. Valioliiga-ottelu.

Tilastoja tarkastellessa Mourinho on managereiden kiistaton ykkönen kerätyissä pisteissä, kun huomioon otetaan 199 ensimmäistä Valioliiga-ottelua. Portugalilainen on kerännyt 199 ensimmäisestä ottelusta 453 pistettä. Mourinhon voittoprosentti on peräti 68,8.

Listauksessa toisena on Manchester Unitedia pitkän aikakauden luotsannut, ja nyt jo eläköitynyt Sir Alex Ferguson. Skotti keräsi 199 ensimmäisestä Valioliiga-ottelusta 416 pistettä. Kolmantena listalla on Valioliigassa Liverpoolia ja Chelseaa manageroinut Rafael Benitez. Nykyisin Real Madridia luotsaava espanjalainen saavutti 385 pistettä samaisessa ottelumäärässä.

Viiden kärjen täydentävät Arsène Wenger ja Kenny Dalglish. Arsenal-managerin pistesaldo 199 ensimmäisestä ottelusta on 380 pistettä. Liverpoolia, Blackburnia ja Newcastlea luotsannut Dalglish keräsi vastaavassa ottelumäärässä 353 pistettä.

Lähde: Premierleague.com