Manchester United mahdollisesti vahvistaa tänään seurahistoriansa kalleimman pelaajahankinnan. Monacon nuori hyökkääjä Anthony Martial on siirtymässä Unitediin jopa 80 miljoonan euron siirtosummalla, mikäli lehdistön tiedot pitävät paikkansa.

Vaikka huhuttu siirtosumma ylittäisi esimerkiksi Real Madridin Zinédine Zidanesta maksaman korvauksen, Martial ei ole pelaajana kaikille tuttu. Esimerkiksi Wayne Rooney joutui tiedustelemaan joukkuekaveriltaan Morgan Schneiderlinilta, mikä mies Martial oikein on.

– Totta puhuakseni, sunnuntaina lentokoneessa Wayne Rooney tuli luokseni ja kysyi minulta, kuka Martial on. Se johtui siitä, että Englannin lehdistö oli alkanut puhua asiasta, Schneiderlin sanoi toimittajajoukolle Ranskan maajoukkueen harjoituskeskuksessa Clairefontainessa.

– Sanoin hänelle, että Martial on erinomainen pelaaja, jolla on paljon potentiaalia, ja joka on pelannut hyviä otteluita Monacossa viime ja tällä kaudella.

– Sanoin hänelle, että Martial on tekninen ja voimakas. Vähän kuin Thierry Henry, vaikkakin se vertaus on lehdistöstä peräisin.

Lopuksi Schneiderlinilta kysyttiin, minkä neuvon hän antaisi Martialille, josta on tulossa kaikkien aikojen kallein teinipelaaja.

– Jos hän hauaa minulta neuvoja, sanoisin että se (siirtosumma) kannattaa vain unohtaa. Media puhuu paljon ja odottaa häneltä paljon maaleja. Mutta hänen on muistettava ominaisuutensa ja pelattava, kuten hän osaa. Hän ei saa halvaantua (huomiosta). Uskon kaiken menevän hyvin.