Joukkueiden taustalla tehty työ saa harvoin riittävästi kunnioitusta, kun kyse on pelaajien fyysisestä terveydentilasta. Loukkaantumisissa on toisinaan kyse myös huonosta onnesta, mutta loukkaantumisten ehkäisy tehdään hyvin suunnitelluilla ja toteutetuilla harjoitusohjelmilla. Vankalla ammattitaidolla tehty taustatyö kustantaa normaalisti vähemmän, kuin loukkaantumisista aiheutuvat kulut.

Brittiläinen Physioroom.com-sivusto julkaisi elokuussa selvityksen, josta selviävät loukkaantumisten takia eniten poissaolopäiviä keränneet Valioliiga-pelaajat 2000-luvulla. Ei liene yllätys, että sairauslomalaisten avauskokoonpanosta löytyy eniten Arsenalin pelaajia.

Avauskokoonpanossa maalivahdin paikkaa miehittää Sunderlandia vuosina 2007-12 edustanut Craig Gordon. Skotlantilaisvahti kärsi mm. vakavasta polvivammasta Sunderland-vuosinaan.

Puolustuslinja on muotoa Tony Hibbert (Everton), Ledley King (Tottenham), Steven Taylor (Newcastle) ja Benoît Assou-Ekotto (Tottenham). Puolustuksesta eniten poissaolopäiviä kerrytti jo uransa päättänyt King (1318 päivää). Evertonissa edelleen pelaava Hibbert ei jäänyt kauas Kingistä 1280 poissaolopäivällään. Kummankin pelaajan poissaoloista muodostuneet kustannukset ovat noin 20 miljoonaa euroa.

Sairauslomien ykköstilaa pitää keskikenttäpelaaja Abou Diaby. Ranskalainen pelasi Arsenalissa yhdeksän kautta, joiden aikana hän pelasi ainoastaan 125 Valioliiga-ottelua. Poissaolopäiviä kertyi 2156. Kustannukset olivat yli 33 miljoonaa euroa.

Keskikentältä löytyy myös toinen Arsenal-pelaaja, Tomas Rosicky. Tshekkiläinen on kerryttänyt 1188 poissaolopäivää. Kolmas keskikenttäpelaaja Owen Hargreaves siirtyi kovin odotuksin Manchester Unitediin, mutta pelasi neljän vuoden aikana vaatimattomat 27 Valioliiga-ottelua. Poissaolopäiviä kertyi 1179.

Hyökkäyskolmikon muodostavat Theo Walcott (Arsenal), Victor Anichebe (Everton, West Brom) ja Mamady Sidibé (Stoke). Hyökkäyskolmikosta useimmin sairauslomalla on ollut nykyään West Bromia edustava Anichebe (1096 päivää). Walcott on myös yltänyt yli tuhanteen päivään (1030).

PhysioRoom

@physioroom
In the first of many #InjuredXI #infographics, here is the most injured team of the 21st Century! Any big surprises?