Englantilaiset jalkapallon kannattajajärjestöt ovat seuraamassa saksalaisseurojen esimerkkiä ja ottavat kantaa turvapaikanhakijoihin. Monet kannattajajärjestöjen edustajat kannattavat Euroopan pakolaiskriisissä siirtolaisten ja pakolaisten vastaanottamista ja esittävät sen takia Refugees welcome, eli ”tervetuloa pakolaiset” -kylttejä ja -lakanoita seuraavissa kotipeleissään.

Aston Villan ja Ykkösliigassa pelaavan Swindon Townin kannattajat olivat ensimmäisiä, jotka ilmoittivat tukevansa näkyvästi turvapaikanhakijoita. Villa suunnittelee lähettävänsä kannustavan viestin pakolaisille maaottelutauon jälkeen pelattavassa kotipelissä Leicesteriä vastaan. Plakaatit, liput ja lakanat ovat liehuneet aikaisemmin Englannin alasarjojen stadioneilla muun muassa aktiivisten FC United of Manchesterin ja Dulwich Hamletin kotipeleissä.

Aston Villan entinen hyökkääjä Stan Colllymore on mukana kampanjoinnissa, jossa tuetaan solidaarisuutta Syyriasta ja muualta sotaa pakenevista maista tulevia ihmisiä kohtaan.

– Muistan Doug Ellisin (Villan entinen puheenjohtaja) ja joukkueemme antaneen avustusta Bukarestissa vuonna 1997, kun pelasimme Steauaa vastaan. Myös Birmingham on eloisa ja monikulttuurinen yhteisö. Mielestäni hienon seuramme pitäisikin tehdä osamme auttamisessa, Collymore totesi The Guardian -lehdelle.

Saksalaiset seurat ovat olleet kampanjassa suunnannäyttäjiä. Monet seurat ovat katsomoissa esillä olleiden lakanoiden ohella keränneet lahjoituksia ja vaatteita pakolaisille. Bayern München lahjoittaa pakolaisille jopa miljoona euroa ja pystyttää harjoituskeskuksen Müncheniin saapuville.

Saksan mallista innostuneet ovat perustaneet kampanjan, joka innostaa sosiaalisessa mediassa englantilaisia jalkapalloseuroja osoittamaan tukeaan turvapaikanhakijoille.

Lähteet: The Guardian, BBC.

#RefugeesWelcome EFL

@RefugeesEFL
Let's see how many #RefugeesWelcome banners we can get in English football grounds on 12th September! Please share! facebook.com/events/4900473…