Entisten Liverpool-pelaajien välille on saatu aikaiseksi muhkea riita. El Hadji Diouf syytti senegalilaisella Radio Future Media -radiokanavalla Steven Gerrardia rasistiksi.

– Gerrard ei ole koskaan pitänyt mustista ihmisistä. Se on yleisesti tiedossa. Näytin Gerrardille, että olin musta enkä englantilainen, mutta että minua ei voi pompotella. Hän ei koskaan uskaltanut katsoa minua silmiin. Näimme kaikki, kuinka vaikeaksi hän teki (Mario) Balotellin elämän Liverpoolissa, Diouf sanoi.

– Hän ei ole saavuttanut jalkapallossa sitä, mitä minä. Minä tulin Liverpooliin ison pomon statuksella. Hän vain asui siellä. Minua kunnioitetaan jalkapallossa. Suurimpien jalkapalloasiantuntijoiden mielestä olen MM-kisahistorian seitsemän parhaan pelaajan joukossa ja vuosisadan 100 parhaan pelaajan joukossa. Mihin tahansa minä menen maassani, minua palvotaan. Mihin tahansa Gerrard menee Liverpoolista, hänestä ei pidetä.

Dioufin purkaus johtuu Gerrardin omaelämäkerrasta, josta Daily Mail on julkaissut ennakkoon lyhyitä pätkiä. Eräässä kohdassa Gerrard kritisoi voimakkaasti Dioufia.

– En halua tuhlata aikaa El Hadji Dioufin miettimiseen. On kuitenkin syytä korostaa, että hänen kautensa Liverpoolissa ovat hyvä esimerkki siitä, miten kaikki voi mennä pieleen, kirjassa sanotaan.

– Jotkut ovat pyytäneet minua vertaamaan Dioufia ja Mario Balotellia. Balotellia kohtaan minulla on kunnioitusta, Dioufia kohtaan ei.

Asian toi laajempaan tietoisuuteen muun muassa BBC Sportille kirjoittava tummaihoinen toimittaja Oluwashina Okeleji.

Oluwashina Okeleji

@oluwashina
Senegal's El-Hadji Diouf has hit back at Steven Gerrard - claiming the ex-#LFC captain is a racist: "Gerrard has never liked black people"

Toinen Liverpoolissa pelannut tummaihoinen, Ryan Babel, asettui kiistassa Gerrardin tueksi.

– En saanut tuollaista (Dioufin kuvailemaa) käsitystä Steve G:stä, joten mielestäni hän (Diouf) on väärässä, Babel twiittasi.

 

Gerrardin lakiasioita hoitava asianajotoimisto Himsworths Legal ehti myös kumota Dioufin väitteet.

– Lausunnoissa sanotut väitteet ovat täyttä valhetta ja asiakastamme herjaavia.

Englannissa Diouf muistetaan ehkä parhaiten Celtic-kannattajan päälle sylkemisestä Uefa Cupin ottelussa vuonna 2003.