Uutisoimme eilen, että Chelsean edustusjoukkueen lääkärinä toiminut Eva Carneiro jättää seuran. Syynä oli liigakauden avausottelu, jonka lopussa Carneiro ja fysioterapeutti Jon Fearn juoksivat hoitamaan Eden Hazardia – erotuomari Michael Oliverin pyytäminä.

Ottelun jälkeen Chelsea-manageri José Mourinho antoi julkisesti kritiikkiä Carneirolle ja Fearnille. Chelsealta oli jo ajettu Thibaut Courtois ulos. Kun lääkintähenkilökunta astui kentän puolelle, Hazardin oli tultava hetkeksi kentältä pois. Näin ollen Chelsea joutui pelaamaan hetken ajan kahden miehen alivoimalla.

– Vaikka olisit lääkäri tai lääkintäapulainen, täytyy sinun ymmärtää peliä. Jos kentällä on yksi pelaaja vähemmän, Sinun täytyy tietää mennessäsi kentälle auttamaan pelaajaa, että kyse on vakavasta loukkaantumisesta, Mourinho sanoi tuolloin lehdistötilaisuudessa.

Tapauksen jälkeen Mourinho hyllytti Carneiron, joka sai julkisesti tukea kollegoiltaan. Ylipäätään jalkapalloväki siirtyi suurelta osin Carneiron puolelle.

Carneiron Chelsea-pestin päättymisen myötä asiaan otti vahvasti kantaa jalkapallossa toimivien naisammattilaisten etujärjestö Women in Football (WiF).

– Mielestämme on tyrmistyttävää, että manageri José Mourinho kyseenalaisti hänen (Carneiro) ammattimaisuutensa ja ymmärryksensä jalkapalloa kohtaan. Se vähätteli hänen ammatillista mainettaan, WiF:n edustaja sanoi Daily Mirrorille.

– Hän on äärimmäisen arvostettu terveydenhoito- ja jalkapalloaloilla. Hän oli jo joutunut vastustajien kannattajien seksististen solvausten kohteeksi.

– Mielestämme jokaisella jalkapalloalalla toimivalla naisella on oikeus tehdä töitä ilman solvauksia. Uskomme myös, että Carneiron kohtelu ja sitä seurannut lähtö Chelseasta lähettävät huolestuttavan ja vieraannuttavan viestin jo valmiiksi harvoille naisille, jotka työskentelevät kansallisurheilun lääkintätehtävissä.

WiF:n toimintaan voi tutustua järjestön verkkosivuilla.