Englannin eri sarjatasoilla nähtiin tuttuun tapaan suomalaisväriä. Muutama joutui istumaan penkillä, mutta jokunen suomalaispelaaja pääsi myös tositoimiin.

Aloitetaan Mestaruussarjasta. Sakari Mattila istui perjantaina täydet 90 minuuttia penkillä, kun Fulham murskasi Lontoon paikallisottelussa Queens Park Rangersin maalein 4-0. Aiemmin viikolla Mattila pelasi lähes koko ottelun Stoke vastaan. Tappio tuli 0-1-lukemin. Niki Mäenpää puolestaan kulutti penkkiä, kun Brighton pelasi 2-2-tasapelin Boltonin vieraana.

Ykkösliigassa Lauri Dalla Valle pelasi Crewe Alexandran avauksessa Walsallin vieraana. Vartti ennen täyttä aikaa suomalaishyökkääjä vaihdettiin kentältä pois. Ottelu päättyi lukemiin 1-1. Jussi Jääskeläinen puolestaan istui koko ottelun Wiganin penkillä ottelussa Oldhamia vastaan. Peli päättyi 1-1-tasapeliin.

Kakkosliigassa Jesse Joronen pelasi Stevenagen maalilla. Tuloksena 0-1-tappio Cambridge Unitedia vastaan.

Niko Hämäläisen Dag&Red puolestaan hävisi lukemin 1-3 Barnetille. Avauksessa ensimmäistä kertaa liigaottelussa pelannut Hämäläinen vaihdettiin puoliajalla pois kentältä.

Niko Hamalainen

@Niko_Hamalainen
Blessed to make my league debut for Dagenham & Redbridge yesterday against Barnet. God willing, much more to come 🙏

Englannin viidenneksi korkeimmalle sarjatasolle (Vanarama National) Braintree Towniin lainattu Daniel O’Shaughnessy pääsi puoliajalla kentälle. Braintree kaatoi Wokingin maalein 2-1.

Reservi- ja juniorisarjoissa nähtiin muutama suomalainen tositoimissa. Arsenalin U21-ryhmä kaatoi Wolvesin lukemin 3-2. Suomen Glen Kamara pelasi Arsenalin paidassa koko ottelun. Arsenalin U18-joukkueen maalilla Hugo Keto puolestaan torjui 5-3-voiton Pohjois-Lontoon derbyssä Tottenhamia vastaan.

Siinä missä Mäenpää istui penkillä Brightonin edustusjoukkueen ottelussa, hän pääsi tolppien väliin Brighton U21-joukkueen pelissä Stokea vastaan. Tuloksena nollapeli ja 1-0-voitto. Brightonin otteluraportin (lue tästä) perusteella Mäenpää teki ottelussa muutaman erinomaisen torjunnan.