Maanantain ainoassa Valioliiga-ottelussa Everton ryöväsi pisteet Hawthornsilta jouduttuaan ensin kahden maalin takaa-ajoasemaan. Baggies johti ottelua viimeiselle vartille saakka, mutta joutui lopulta taipumaan Toffeesille lukemin 2-3.

Evertonin sankariksi nousi kahdesti osunut belgi Romelu Lukaku. West Bromin ruotsalaistoppari Jonas Olsson loukkaantui ottelun ensimmäisellä puoliskolla.

Baggies aloitti maalinteon avausjakson lopussa Saido Berahinon nostettua pallon Tim Howardin yli maaliverkkoon. 54. minuutin kohdalla Craig Dawson puski kulmapotkusta isännät kahden maallin johtoon.

Everton vastasi kavennuksella jo seuraavasta hyökkäyksestä. Gerard Deulofeu keskitti oikealta ja Romelu Lukaku puski pelivälineen West Brom -maalin vasempaan nurkkaan. Parikymmentä minuuttia myöhemmin belgi tarjoili syötön keskustaan Arouna Konélle, jonka taitava sijoitus painui vasempaan alanurkkaan.

Pistejaon tuoksuessa ilmassa Toffees rankaisi viimeisellä kympillä vielä kerran Lukakun viimeisteltyä Deulofeun esityöstä pallon toistamiseen verkkoon. Tällä kertaa belgi sijoitti lähietäisyydeltä oikeaan nurkkaan ottelun voittomaaliksi jääneen osuman.

Everton nousi voitolla sarjataulukossa viidenneksi. West Brom on sijalla 15.