Dinamo Zagrebin pelaaja Arijan Ademi on antanut positiivisen dopingnäytteen. Kärähdys tapahtui dopingtestissä Arsenalia vastaan pelatun Mestarien liiga -ottelun jälkeen.

– Pelaajamme Arijan Ademi on antanut positiivisen dopingnäytteen ja Uefa on aloittanut häntä koskevan prosessin. Sääntöjen mukaan Dinamo ei voi kommentoida tapausta ennen kuin B-näyte on analysoitu, Dinamo tiedotti.

– Vuosien ajan pelaajiamme on säännöllisesti testattu eikä mitään tällaista ole aiemmin tapahtunut. Meidän on sanottava, että olemme yllättyneitä tuloksesta.

– Arijan Ademi testattiin viime kaudella kuusi kertaa. Joka kerta tulos oli negatiivinen. Tälläkin kaudella Uefa ja Kroatian antidopingjärjestö ovat testanneet pelaajia ja tulokset ovat aina olleet negatiivisia.

Toimittajan sana

24-vuotias Ademi pelasi Arsenalia vastaan koko ottelun. Arsenal hävisi pelin maalein 1-2. Tässä kohtaa Tykkimiesten kannattajia todennäköisesti kiinostaa, muutetaanko Dinamon voitto dopingtapauksen myötä Arsenalin voitoksi. Uefa ei ole vielä asiasta tiedottanut, mutta vastaus on todennäköisesti ei. Mikäli B-näytekin osoittautuu positiiviseksi, pelaaja saanee vähintään kahden vuoden kilpailukiellon. Seuraa sen sijaan tuskin rangaistaan pistemenetyksellä, jos positiivisia näytteitä ei ilmene enempää.