Manchester Cityn Aleksandar Kolarov oli monessa mukana Serbian maaottelussa Portugalia vastaan. Vartin sisään vasen pakki syötti maalin, joutui siirtymään vaihtopenkille loukkaantumisen takia ja myöhemmin vaihtopenkiltä suihkuun ulosajon seurauksena.

Portugali johti peliä pitkään Nanin osumalla. 65. minuutilla Kolarov tarjoili vasemmalta laidalta matalan keskityksen Zoran Tosicille, joka ampui Serbian tasoihin. Reilu 10 minuuttia myöhemmin Kolarov jouduttiin vaihtamaan kentältä lihaskrampin tai -vamman takia. Toistaiseksi loukkaantumisesta ei ole julkaistu minkäänlaista tiedotetta. Lähes heti perään Portugali viimeisteli voittomaaliksi jääneen 2-1-osuman. Serbipelaajat protestoivat voimakkaasti – Kolarov etunenässä. City-pelaaja sai huutelustaan punaisen kortin, joten hän ei pelaa Serbian ensimmäisissä MM-karsintaotteluissa.

EM-karsintalohkossaan neljänneksi jääneellä Serbialla on muutenkin haasteita ensimmäisissä MM-karsintapeleissä. Portugali-ottelussa Aleksandar Mitrovicin varoitustili täyttyi, ja pari minuuttia Kolarovin ulosajon jälkeen Chelsean Nemanja Matic ajettiin suoralla punaisella ulos.

Valioliiga-pelaajia nousi esille muissakin sunnuntain otteluissa. Lohko F:n voittanut Pohjois-Irlanti haki Helsingin Olympiastadionilta 1-1-tasapelin Suomea vastaan. Saarelaisten osuman viimeisteli Watford-puolustaja Craig Cathcart.

Sunderland-hyökkääjä Steven Fletcher puolestaan viimeisteli Skotlannin paidassa hattutempun Gibraltaria vastaan. Lisäksi Fletcher syötti Evertonin Steven Naismithin viimeistelemän 6-0-osuman. Murskavoitosta huolimatta Skotlanti jäi ulos ensi kesän EM-turnauksesta.

Stoken Jonathan Walters viimeisteli rangaistuspisteeltä maalin Puolaa vastaan. Maali ei lopulta lohduttanut, sillä Puola vei pisteet lukemin 2-1. Puola eteni D-lohkosta suoraan kisoihin, mutta Irlantikin pääsee mukaan jatkokarsintaan. Joukkue joutuu tulemaan tärkeissä jatkokarsintapeleissä toimeen ilman Sunderlandin John O’Sheata, joka otti lisäajalla punaisen kortin.

D-lohkon voitti Saksa, joka kaatoi päätöskierroksella vaikeuksien jälkeen Georgian lukemin 2-1. Voitto-osuman syötti Arsenalin Mesut Özil.

Harjoitusotteluiden puolella Ranska kaatoi vieraissa Tanskan maalein 2-1. Arsenalin Olivier Giroud viimeisteli Ranskan molemmat osumat. Ensimmäiseen maaliin tarjoili syötön Manchester Unitedin Anthony Martial, joka oli nostettu avauskokoonpanoon.