Steve McLarenin johtama Newcastle onnistui vihdoinkin avaamaan voittotilinsä Valioliigassa. Sarjanousija Norwich kaatui hurjien maali-iloittelujen jälkeen murskaavasti lukemin 6-2. Kanarialintujen kohtaloksi koitui neljän maalin show’n järjestänyt hollantilaispelaaja Georginio Wijnaldum. Wijnaldumin ensimmäinen hattutemppu entisen seuransa PSV Eindhovenin paidassa oli neljän maalin ilta.

Newcastle aloitti maalinteon jo 14. minuutilla Wijnaldumin viimeisteltyä illan ensimmäisensä Moussa Sissokon kauniista esityöstä. Norwich tasoitti vain kuusi minuuttia myöhemmin, kun Dieumerci Mbokani ohjasi Martin Olssonin matalan keskityksen Rob Elliottin vartioiman Newcastle-maalin vasempaan nurkkaan.

Harakat eivät jääneet kauaksi aikaa tasoitusta murehtimaan. Vastaus tuli jo 26. minuutilla ensimmäisen maalin rakentajilta. Sissoko tarjosi oikealta keskityksen, ja Wijnaldum puski illan toisensa John Ruddyn taakse.

Johto-osuma vei peliä yhä enemmän isäntien suuntaan. Seuraavan kerran Ruddy yllätettiin 33. minuutilla Ayoze Pérezin sijoitettua pallon vasempaan alanurkkaan.

Norwich kuittasi takaiskun heti seuraavassa hyökkäyksessä. Olssonilta jälleen hyvä keskitys, josta tällä kertaa Nathan Redmond sai täräyttää taukolukemiksi 3-2.

Jos ensimmäisellä jaksolla maaleja tehtiin vuoron perään, oli Newcastle toisella pitelemätön. 63. minuutilla Sissoko oli jälleen arkkitehtina Magpiesin etumatkan kasvattamisessa. Ranskalaisen pitkä syöttö löysi keskustasta Alexander Mitrovicin, minkä seurauksena Ruddy joutui taipumaan neljännen kerran.

Avausjakson Wijnaldum sai kaksi minuuttia myöhemmin jatkoa hattutempulla. Hollantilainen puski kolmantensa Daryl Janmaatin keskityksestä.

Newcastlen kolmen maalin johdosta huolimatta Wijnaldumilla riitti nälkää viimeisille hetkille saakka. 85. minuutilla keskikenttäpelaaja latasi pallon verkkoihin vielä kerran. Hollantilaisen veto painui rangaistusalueen takaa komeasti oikeaan ylänurkkaan Ruddyn seisoessa hölmistyneenä tolppien välissä.

Kauden avausvoitto nosti Newcastle sarjataulukossa sijalle 18. Harakat kohtaavat seuraavassa ottelussaan ensi viikon sunnuntaina paikallisvihollisensa Sunderlandin.