Dwight Yorke uskoo olevansa hyvä valinta Aston Villan peräsimeen Tim Sherwoodin seuraajaksi. Sherwood sai viikonloppuna potkut Villainsin pudottua Valioliigan sarjataulukon viimeiselle sijalle.

Entisen Tottenham-luotsin alle vuoden kestänyt pesti oli lyhyin koko Villa Parkin historiassa. Villainsin ruoriin ovat olleet ehdolla myös Brendan Rodgers, David Moyes ja Rémi Garde.

– Pelasin 10 vuotta Villassa ja olen nähnyt mihin suuntaan he ovat menossa. Tilanne on vaikea, Yorke kommentoi Alan Brazil Sports – aamushowssa.

– Puhutaan, ettei minulla olisi kokemusta. Olemme nähneet kuitenkin monia kokeneita virassa epäonnistuneita valmentajia. Tunnen seuran sisältä ja olen tarkkaillut joukkuetta. Heidän rahkeet riittävät nousemaan tästä kuopasta ja aikaa siihen on.

Yorke teki peliurallaan 250 otteluun lähes 100 maalia Villan paidassa. Myös Manchester Unitedia edustanut Trinidadin ja Tobagon entinen maajoukkuehyökkääjä uskoo tuovansa Villainsille jotain erilaista kuin edeltäjänsä.

– Olen nähnyt 30 vuoden ajan samojen valmentajien siirtyvän seurasta toiseen. Miksi nuoret valmentajat suorittavat lisenssinsä, jos he eivät saa edes mahdollisuutta. Villa tarvitsee jotain, mikä sytyttää heidät.

– Minulla oli mahtava suhde kannattajiin. Kun katsoo tämän hetken vapaita vaihtoehtoja, uskon Villan tarvitsevan jotain jännittävämpää noustakseen sijoja ylöspäin.

Lähde: Talksport